ШВЕРЦ У БУГАРСКОЈ-РОБИЈА У СРБИЈИ: У Пироту споразум о признању кривице за шверц 1025 килограма марихуане

В.Ћ.

18. 11. 2020. у 12:04

ВИШЕ јавно туижилаштво у Пироту, постигло је споразум о признању кривице са Петром Бурсаћем из Оџака, који је у овдашњем Вишем суду осуђен на 9 година и 6 месеци затвора, звог кривичног дела недозвољена производња и промет опојних дрога, односно због шверца 1025 килограма пресоване марихуане и недозвољени прелазак државне границе.

ШВЕРЦ У БУГАРСКОЈ-РОБИЈА У СРБИЈИ: У Пироту споразум о признању кривице за шверц 1025 килограма марихуане

Фото: В. Ћ.

Он је , 7.априла прошле године, на граничном прелазу Калотина, крај нашег прелаза Градина, био за воланом шлепера у коме су бугарска царина и полиција открили пакете поменуте дроге међу балама линолеума које је возио за Турску.

Испред његовог возила, био је још један , по изгледу готово идентичан већ контролисан камион са нашим таблицама, које је осуђени узео и ставио на свој камион, како би збунио царинике.

Фото: В. Ћ.

Трик међутим, није успео, па су цариници и полиција одмах ухапсили возача празног камиона, а Бурсаћ је некако успео да побегне из Бугарске и врати се у Србију, Недуго затим ухапсила га је наша полиција и тако је доспео до правосудних органа, који су га процесуирали.

Возачу другог камиона се суди и суседној Бугарској. Како су тада саопштиле бугарске власти, кријумчарење марихуане откривено је уз помоћ методе процене ризика и скенером који контролише друмске крстарице.

Вредност заплењеног опијата бугарска царина и полиција процениле су на око 6 милиона лева, односно 3 милиона евра.

Бугарске власти су у више наврата тражиле изручење Бурсаћа, међутим на крају је постигнут договор да му се суди у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)