ЈОВАНА ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Суђење за чедоморство у Брусу, тужилаштво тражи казну од 18 месеци

С. БАБОВИЋ

17. 11. 2020. у 14:50

МЕШТАНКА Батота код Бруса Јована Ђ. (21), која је окривљена за убиство при порођају детета, признала је данас на суђењу кривицу, сазнају “Новости”.

ЈОВАНА ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Суђење за чедоморство у Брусу, тужилаштво тражи казну од 18 месеци

Фото: С.БАБОВИЋ

Према информацијама до којих су дошле “Новости”, поступајуће тужилаштво у Брусу затражило је казну затвора од 18 месеци,а суд ће накнадно доставити пресуду.

Окривљена је пред Основним судом данас практично поновила свој исказ из истраге и испричала како је дошло до немилог догађаја 18. априла: бебу дечака донела је на свет око 16,30 у купатилу породичне куће. Како се сазнало у истрази, новорођенче је одмах након порођаја, док је давало знаке живота замотала у пешкир и ставила га у ПВЦ кесу за детерџент и том приликом новорођеном детету нанела повреде главе.

Токомк сведочења испричала је да се искрено каје, да је свесна да није требало тако да поступи, као и да је то урадила услед поремећаја изазваног порођајем. Као што су “Новости” писале, окривљена је кесу са бебом оставила на дивљу депонију недалеко од своје породичне куће.

За цео случај сазнало се све када је несрећна девојка потражила помоћ гинеколога у Дому здравља, жалећи се на болове и крварење. Доктору је било сумњиво што пацијенткиња не жели да сарађује, а након прегледа закључио је да се породила. Позвао је полицију. Породиља је збринута у Општој болници у Крушевцу, а након тога је једно време провела у притвору.

ТЕЛО ТРАЖИЛИ НА СМЕТЛИШТУ

ИСТРАЖИТЕЉИ су након што је полицији пријављен случај прво пронашли на сметлишту постељицу и део пупчане врпце, а потом,данас касније и тело бебе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)