ЗА ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ 11 МЕСЕЦИ СА НАНОГВИЦОМ: Драган Милошев осуђен због објаве на "Твитеру" и држања муниције без дозволе

С. Ј. М.

28. 10. 2020. у 21:38

ЗА ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ 11 МЕСЕЦИ СА НАНОГВИЦОМ: Драган Милошев осуђен због објаве на Твитеру и држања муниције без дозволе

Хапшење Милошева / Фото МУП

БЕОГРАЂАНИН Драган Милошев осуђен је у среду првостепено у Вишем суду на шест месеци затвора због угрожавања безбедности председника Србије претњама на "Твитеру" и још на шест месеци због недозвољеног држања два пушчана метка у кући.

Њему је изречена једниствена казна од 11 месеци затвора, коју ће издржати у кућном затвору са наногвицом.

С обзиром на то да је Милошев већ шест месеци у притвору у Централном затвору, што му се урачунава у казну, практично му је остало да код куће одлежи још пет месеци. Тај остатак казне биће активиран ако ова пресуда постане правоснажна. Иначе, Милошев је у среду пуштен из притвора на слободу. Пресудом су му одузети мобилни телефон и два метка за које је он тврдио да су му остала од деде и да потичу из Другог светског рата.

У образложењу је наведено да је суд утврдио да је Милошев извршио оба кривична дела и да поруке које је писао нису вређање, већ представљају претњу за лишење живота насилним путем.

Бранилац Ана Матић је најавила жалбу на ову пресуду, а у завршној речи је тражила да њен брањеник буде ослобођен, наводећи да он из своје собе објављивањем увредљивих речи није могао да угрози безбедност председника.

Милошев је у расправи са другим твитерашима почетком маја написао "убити Вучића, убити смр..., черечити го...".

Иначе, судски вештак неуропсихијатар Светислав Мишковић је у среду казао да Милошеву тренутно није потребно изрицати меру лечења од алкохолизма, с обзиром на то да је већ раније прошао, да је успешно апстинирао и да у притвору није имао психолошких проблема везаних за зависност од алкохола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)