СЕДЕЛА ЈЕ НА ТРОТОАРУ И ГЛЕДАЛА У МЕСТО ГДЕ ЈОЈ ЈЕ СИН УБИЈЕН: "Убили су дечака од 18 година - могао је да се брани само голих руку" (ФОТО)

Новости онлајн

08. 09. 2020. у 10:48

- КАЖУ да је мој син први пуцао на њих, а он ни није имао оружје. Убили су ми дете ни криво ни дужно - овако прича мајка Филипа Л. (18), којег су у суботу око 17 часова на Бањици убила браћа Урош Р. (24), Петар Р. (34) и Радован Р.

СЕДЕЛА ЈЕ НА ТРОТОАРУ И ГЛЕДАЛА У МЕСТО ГДЕ ЈОЈ ЈЕ СИН УБИЈЕН: Убили су дечака од 18 година - могао је да се брани само голих руку (ФОТО)

Принтскрин/Инстаграм

Тинејџер је упуцан у главу док је покушавао да изађе из аутомобила на паркингу, док је његов друг А. Ђ. (21) рањен у бутину док је седео у возилу.

Сумња се да је са њима био још један младић који је побегао.

Филипова мајка јуче је седела на тротоару у Булевару ослобођења и немо је гледала у место где је њен син издахнуо. С њом је био и пријатељ који јој је помагао да ту постави букете цвећа и запали свеће за покој душе, пише Српски Телеграф.

- Шта да кажем о тим олошима који су већ били осуђивани за тешка дела и били због тога у бекству. Имају по 37 и 34 године, а убили су дечака од 18 година, који притом није имао ништа код себе нити има икакве везе са њима. Па како они кажу да су се бранили са скоро 40 година од ове деце од 18 и 21? То ником паметном не може да уђе у главу. Чак је и А. Ђ. један метак окрзнуо главу, а други завршио у бутини - огорчено је викала мајка у очају.

Она каже да је њен син могао само да се брани од њихових голих руку, али од оружја никако, као и да је са Филипом и А. Ђ. био још један младић.

- Тај момак је након пуцњаве кренуо да бежи, а људи са мостића су гледали како он трчи улицом док га један од браће јури и пуца ка њему - тврди ожалошћена мајка.

С друге стране, С. Р. мајка ухапшене браће, тврди да ни њени синови нису имали оружје код себе.

Фото И. Маринковић

- Није истина да су моји синови имали оружје. Они су били на превијању и није им пало на памет да носе оружје, већ су ти момци њих пресрели и били су маскирани и наоружани. Не знам како су их онда упуцали, хвала Богу ако су могли да се одбране. Деца су ми прво нападнута ножевима још прошле недеље у кафићу. Они су се након пуцњаве склонили на друго место да их још неко не би напао јер целој породици прете, а ћерки шаљу поруке у којој јој прете силовањем и убиством. Мени је скочио притисак и једва се држим - прича С. Р.

Она додаје да живе у страху од Луке кога је поменуо и њен супруг у отвореном писму јавности.

Фото И. Маринковић

- Тај Лука није избо само моју децу, већ много људи, а нико не сме да га пријави. Сад треба сви ти родитељи да устану и да бране своју децу јер их тера на силу да продају дрогу и малтретира им породице. Моји синови су направили удружење да би спасили ту децу, али немају толику моћ. Полиција нас сад чува и дан и ноћ, али што моје синове нису чували ових недељу дана. Моја деца су повређена, поготову У. они нису могли ништа да ураде. Требало је да дођу тог поподнева код мене. Ја сам их чекала и слала поруке све време и ништа нисам знала - једва изговара мајка док брише сузе из очију.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)