УТОПИО СЕ У ДУНАВУ? Потрага за радником из Кладова, његове ствари нађене на плажи

С. М. Ј.

23. 08. 2020. у 15:09

Припадници Жандармерије трагају за телом Б. М. (43) из Кладова, радником “Ђердап услуга”, за кога се сумња да се утопио ноћас на плажи.

УТОПИО СЕ У ДУНАВУ? Потрага за радником из Кладова, његове ствари нађене на плажи

Фото С. М. Ј.

Његове ствари пронашли су на обали пријатељи, а како јутрос није дошао кући, алармирали су полицију.

Полиција је, с обзиром да је кладовска плажа пуна, мегафоном замолила купаче да изађу из воде и сачекају да Жандармерија и Гранична полиција прочешља Дунав. Тренутно тело овог човека надлежни траже сонаром.

Иако велики број грађана лети одлази на плаже на рекама у окружењу, готово ни на једној нема спасилаца, чак ни када су у питању уређене плаже. Нажалост, уређених је знатно мање него ранијих година, а као једна од репрезентативнијих је ова у Кладову, смештена у центру ове дунавске вароши.

Међутим, иако је ово купалиште најуређеније у региону и има кабине за пресвлачење, санитарни чвор и друге погодности и редовно се одржава и чисти, оно званично нема статус плаже.

Хитна помоћ дежура на обали / Фото С. М. Ј.

На овој плажи прошлог јуна страдао је и Саша Корбовљановић (47) из Кладова, када је решио да се пре поласка кући, још једном окупа. Нажалост, Дунав га је "повукао" и несрећни човек је нестао у његовим дубинама. Након тога локална самоуправа је поставила таблу да се купачи на овој плажи купају на сопствену одговорност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)