ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗВИЦЕРОВОГ ПЛАЋЕНОГ УБИЦЕ: Петар Мујовић терети се за планирање убиства Јована Вукотића

Новости онлајн

28. 03. 2023. у 22:45

ВАНРАСПРАВНО веће Вишег суда у Подгорици потврдило је оптужницу против Петра Мујовића, окривљеног да је, према Скај комуникацијама, а по налогу Радоја Звицера и Слободана Кашћелана требало да убије Јована Вукотића.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗВИЦЕРОВОГ ПЛАЋЕНОГ УБИЦЕ: Петар Мујовић терети се за планирање убиства Јована Вукотића

Фото: Приватна архива

Мујовић се нашао на оптужници СДТ-а након што су Скај комуникације разоткриле да је по налогу Радоја Звицера и Слободана Кашћелана требало да убије Јована Вукотића 31. јула 2020. у Бару, и то на сахрани његовог кума и вође барске групе Алана Кожара.

Оптужницом је представљено да је Петар Мујовић током друге половине 2020.године постао припадник криминалне организације, коју је организовао Радоје Звицер, а чији чланови су постали М. Љ., Л. П., Ж. Р., С. Н., К. С., В. М., Р. Д., М. Р., П. Р., П. Н. и други...

Вукотић је три дана пре сахране Кожара изашао из притвора пошто је услед недостатка доказа ослобођен од оптужби да је покушао убиство Милоша Радоњића и Војина Ступара, пишу Вијести.

Овај наводни план је пропао јер Вукотић није долазио на сахрану већ је, како се наводи у оптужници, боравио у кући породице Кожар. Други план по којем је Мујовић требало да убије Вукотића је приликом гласања на парламентарним изборима 30. августа 2020. године, међутим Вукотић није дошао на гласање.

Мујовић је према наводима оптужнице, био део и трећег плана убиства Вукотића, која није успела. Наводно је у октобру 2020. године испред зграде которске полиције, према наводима истраге, требало да пуца у вођу "шкаљараца". Јован Вукотић убијен је 8. септембра 2022. године у Турској.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

А ОНДА СУ СРБИ ПОЧЕЛИ СА ЗЛОЧИНОМ! Русија исмева Немачку, одушевљена шта су Срби урадили пред меч са Енглеском! (ВИДЕО)