ЖЕНА КОЈА ЈЕ ПРЕТУЧЕНА НА КАРАБУРМИ ЗА "НОВОСТИ": Нисам знала шта ме снашло, све звезде сам видела

С. Ј. М.

04. 12. 2022. у 21:30

УХВАТИО ме је левом руком за крагну, гурно на тезгу, а десном ударао по глави. Бранила сам се рукама, колико сам могла. Кад ме ударио први пут, оном тешком паорском шаком, све сам звезде видела. Нисам знала шта ме снашло. И наочаре ми је поломио.

ЖЕНА КОЈА ЈЕ ПРЕТУЧЕНА НА КАРАБУРМИ ЗА НОВОСТИ: Нисам знала шта ме снашло, све звезде сам видела

Фото М. Анђела

Овако нам почиње причу Снежана Цветковић (60), жена коју је на малој пијаци на Карабурми код нове окретнице, напао Мирко Тимотић (48) из села Буковица код Ваљева. Како нам каже, све се десило у суботу ујутру око пола осам. Она продаје разноврсну робу на првој тезги од улаза са десне стране, а Тимотић је продавац печења на столу друга тезга поред, који долази само суботом, док недељом ту ради његова мајка.

- Ујутру сви уносимо на колицима робу и моја су стајала ту на улазу поред тезге, кад је он наишао са печењем и вињаком у руци и јурнуо својим колицима на она моја и бацио их на робу комшије за тезгом преко пута мене, а онда их још мало даље гурнуо. Приђем и питам га, "шта би ти да ја твоја колица тако одгурам", кад он тад скочи на мене и зграби ме левом руком као клештима - прича нам Снежана како је и зашто све почело. - Баздио је на алкохол. Он је иначе једна вулгаран, безобразан и насилан човек и кад је пијан галами и прозива све редом овде. Склон је инцидентима и како знамо какав је, ми сви ћутимо и склањамо му се са пута. Не знам шта му тад би, па је био и тако агресиван.

Од свих људи на пијаци Снежану је само један мушкарац покушао да одбрани, тако што је зграбио Тимотића за десну руку не давши му више да је удара и покушавајући да га одвоји од ње.

- Кад ме пустио, ишутирао ми је и робу поред тезге. Напао ме ни криву ни дужну, ни због чега. Рекла бих да је једино због љубоморе. Смета му што сам ја на првој тезги. Раније ми је говорио: "Шта ћеш ти ту, отераћу ја тебе одатле". И кад ме је напао то ми је рекао - прича нам Снежана Цветковић. - Нисам тад знала за себе, он је баш велики и јак човек. Држао ме једном руком, нисам могла да се отмем, а другом ударао. Не могу да схватим да постоје такви људи. Мучиш се да зарадиш неки динар, не дирам никога, радим свој посао и онда ме ово задеси.

Снежана је тад позвала полицију, која је дошла саставила извештај и написала кривичне пријаве против обоје, јер су се како су навели - они потукли!

- Питали су ме да ли да зову Хитну помоћ, ја сам тад у шоку рекла да не треба, међутим, остала сам још мало на пијаци и глава и врат су ме почели болети. Ваљда како се хладило. Нисам се осећала добро, нисам могла да стојим и страх ме ухватио, па сам отишла у Ургентни центар. Снимили су ми главу, послали на ортопедију и максилофацијалну и ставили су ми крагну око врата. Тимотић је остао да ради и ником ништа. Пријавила сам и управнику пијаце да ме напао, али он није хтео ни да ме саслуша, само је рекао: "Шта ја ту могу". Па је ли то нормално?

НАПАДАО НОЖЕМ И САТАРОМ

ПРОДАВАЦ са леве стране од улаза на пијацу Радивоје Ђуричић прича нам да је Мирко Тимотић раније потезао нож на комшију Нешу продавца, а сатару на бившег управника пијаце. Избацили су га били, а он ме онда молио и ја да будем човек помогнем му да се врати. Кад нам је то испричао, повикала је на њега Миркова мајка: "Како тако причате, потезао ножеве? Није тако! Не лажите више него што јесте!

- За све је овде крив овај управник, који је "рекеташ" - каже нам даље Ђуричић. - Ако му не даш коју кесу робе што имаш, он нас малтретира. Завађа људе и хушка једне на друге. Жалили смо се Општини, која је надлежна за ову пијацу, али нико га не смењује, иако су обећали. Не знам ко може више да му стане на пут?

ТУЖИЛАШТВО: ПОЛИЦИЈА ЋЕ ДОСТАВИТИ ДОКАЗЕ

ЗБОГ овог инцидента Прво основно јавно тужилаштво у Београду наложило је надлежној полицијској управи да узме изјаве од учесника и очевидаца, да се прибави видео надзор са пијаце, као и да се прибави извештај лекара о насталим повредама. Они су поступили по пријави у којој се наводи да су након вербалне расправе Ц. С. и Т. М задали ударце једно другом и том приликом је Ц. С. задобила за сада лаке телесне повреде. Кад полиција прибави све неопходне доказе тужилаштво ће проверити да ли се у радњама учесника стичу обележја кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну