ОВАКО САДА ИЗГЛЕДА МИЛАН ВУЈОТИЋ: Ухапшен у луксузној вили у Истанбулу, доводи се у везу са убиством Вукотића (ФОТО)

Novosti online

30. 09. 2022. у 00:18

ВИСОКОПОЗИЦИОНИРАНИ припадник кавачког клана Милан Вујотић (40), који је ухапшен у Истанбулу због сумње да је повезан са криминалном групом која је 8. септембра у том турском граду убила вођу шкаљараца Јована Вукотића, имао је кодно име "амиго", односно пријатељ. Турски медији преносе да је он био такозвани "спавач" у Турској.

ОВАКО САДА ИЗГЛЕДА МИЛАН ВУЈОТИЋ: Ухапшен у луксузној вили у Истанбулу, доводи се у везу са убиством Вукотића (ФОТО)

Foto Arhiva

- Милан Вујотић, за којим је расписасна црвена Интерполова потерница ухапшен је у склопу истраге убиства Јована Вукотића у насељу Шишли у Истанбулу. Вујотић је живео у луксузној вили у насељу Малтепе, која је била изнајмљена на друго име. Он је неко време праћен, и 23. септембра је ухапшен - наводи турски "Улусалгундем".

Турски медији објавили су и фотографију Милана Вујотића, на којој се види да је он потпуно променио лични опис, пустио браду и косу.

Подсетимо, у Турској су пре Вујотића због ликвидације Јована Вукотића ухапшени и рођак Радоја Звицера, Радоје Живковић Жути, Здравко Перуновић као и још десеторо осумњичених, углавном турских држављана. 

 

- Истражитељи сумњају да је ликвидацију организовао и платио 1,5 милиона евра Живковић - навели су медији.

Милан Вујотић, према оперативним подацима, важи за високопозиционираног припадника кавачког клана, а потерница је за њим, према писању Побједе, расписана због стварања криминалне организације, шверца дроге и убиства.

Његово име први пут се у медијима појавило 15. фебруара 2014, када је под његов аутомобил у Подгорици активирана експлозивна направа, док је био у оближњем локалу са породицом. Истог дана он је наводно напустио Црну Гору и од тада се за њега није чуло.

Интересантно је да је тога дана, према евиденцијама служби безбедности, и почео рат до тада јединственог кавачког и шкаљарског клана, пошто је управо тада пала прва жртва рата кланова. На Новом Београду, док је улазио у подземну гаражу убијен је Горан Радоман са Цетиња, близак шкаљарском клану, званично прва жртва у сукобу који траје већ осам година и до сада је однео преко 50 живота.


Црногорско тужилаштво Вујотића сумњичи да је заједно са Радојем Звицером планирао Вукотићево убиство, у време док је он боравио у затвору Спуж.

(Новости/Курир)

БОНУС ВИДЕО: ТИТОВА ВИЛА ОД 10 МИЛИОНА ДОЛАРА
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (1)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу