БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУТРА ПРЕД СУДОМ: Чека се одлука судије око захтева Миљковићевог адвоката

Новости онлајн

28. 11. 2022. у 11:55

СУЂЕЊЕ клану Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су оптужени за најтежа кривична дела, наставља се сутра у 9.30 сати пред Специјалним судом у Београду.

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУТРА ПРЕД СУДОМ: Чека се одлука судије око захтева Миљковићевог адвоката

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

Подсетимо, претходно суђење одложено је након што је адвокат Владимир Петровић, бранилац Марка Миљковића, тражио изузеће поступајућих тужилаца Зорана Бабића и Саше Иванића због, како је навео, пристрасности. 

Петровић је тражио и изузеће тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића, Вишег јавног тужиоца у Београду Ненада Стефановића, апелационог тужиоца Томислава Килибарде и Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

Адвокат је предложио да се Миљковић подвргне полиграфском тестирању како би се утврдило да ли је учествовао у планирању ликвидације председника Србије Александра Вучића.

Фото: П. Милошевић

Након захтева Петровића, Миљковић је стао за говорницу и рекао да сумња у кредибилитет тужилаца, наводећи да сумња у кредибилитет поступајућих тужилаца јер нису покренули истрагу у вези са планирањем ликвидације Вучића.

Тужилац се противио предлогу за изузеће, али је судија донела наведену одлуку.

Одлуку о изузећу свих поменутих тужилаца требало би да донесе Државно веће тужилаца пре заказаног наставка суђења.

Подсетимо, Срђан Лалић, један од тројице сведока-окривљених, открио је пред судијом да је клан припремао атентат на председника Србије и да је вођа кавачког клана Радоје Звицер за тај злочин издвојио пет милиона евра.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ТРАГЕДИЈА ГЛУМЦА: Убијена хицем у потиљак - стан запаљен, све је било до детаља испланирано