БАКА НА МЕТИ СРПСКИХ РЕКЕТАША: У Немачкој суђење двојици младића који су малтретирали старицу због стана

В. Н.

07. 08. 2022. у 23:40 >> 23:40

КАКО пише немачки портал LKZ.de, двојици српских држављана старих 22 и 25 година почело је суђење у Немачкој због сумње да су у марту ове године напали баку (90), покушали да је дрогирају и закључају, а све то да би, како је један од њих посведочио на суду - старици отели стан у Марштал центру у Минхену.

БАКА НА МЕТИ СРПСКИХ РЕКЕТАША: У Немачкој суђење двојици младића који су малтретирали старицу због стана

Фото Shutterstock

Како наводи сајт, напад на старицу догодио се 29. марта ове године, и то у згради у којој су Срби боравили код пријатеља, а у којој су већ извршили једну крађу. Оштећена старица (90) пре неколико дана је на почетку суђења испричала како је нападнута.

- Отворила сам врата, а у стан ме је одмах угурао мушкарац висок око 180 цм, с црном маском на лицу и црним рукавицама. Почео је да ми тражи новац, а ја сам му пружила ташницу са 90 евра, али је он то одбио - почела је да прича бака.

- Он је рекао да зна да имам много новца, угурао ме је у стан и почео да отвара фиоке и ормане. Увукао ме је у спаваћу собу, претурао по стварима, а онда ме је бацио на кревет и покушао да ми угура жућкасту материју у уста. Успела сам да му одгурнем руку, а таблете које је хтео да ми да расуле су се по покривачу - испричала је старица и појаснила да ју је "велики човек", како назива пљачкаша, потом затворио у купатило и ставио столицу на врата.

Витална бака из сопственог купатила ослободила се после сат времена захваљујући вештом коришћењу турпије за нокте и све је пријавила полицији. Агенти су на месту злочина нашли трагове починилаца.

Убрзо су ухапшени младићи из Србије, али ни сада није јасно да ли су само они одговорни за напад.

- Млађи од њих није рекао ни реч од почетка поступка, док је старији рекао да га је други мушкарац замолио да застраши баку у њеном стану да би се она иселила, а он би онда откупио тај стан.

- Тужилац је уверен да је млађи мушкарац заправо извршилац и он је оптужен за покушај тешке изнуде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)