ПИЈАН ПРЕТУКАО И ОСЛЕПЕО ЖЕНУ: Насилнику из Велике Плане повећана казна на 10 година, рукама јој притискао очне јабучице

Ј. Д. Љ.

24. 01. 2022. у 15:30

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду повећао је за две године казну затвора Ђ.Р. (59) из Велике Плане и правоснажно га осудио на 10 година затвора, јер је прошле године у фебруару у пијаном стању брутално потпуно ослепео ванбрачну супругу у њиховом дому.

ПИЈАН ПРЕТУКАО И ОСЛЕПЕО ЖЕНУ: Насилнику из Велике Плане повећана казна на 10 година, рукама јој притискао очне јабучице

FOTO: Depositphotos

Том одлуком суд је преиначио првостепену пресуду Основног суда у Великој Плани због кривичног дела насиље у породици којом је био осуђен на осам година затвора.

Казна од 10 година затвора је максимална законом запрећена казна за кривично дело насиље у породици, навео је Апелациони суд у одлуци која је данас објављена.

Насилнику је изречена и мера забране приближавања и комуникације са оштећеном женом на удаљености мањој од 500 метара, приступ месту где она станује и ради, као и даље узнемиравање и свака комуникација на три године.

Ослепљена жена је ради остваривања свог имовинско-правног захтева упућена на парницу.

У пресуди која је данас објављена на сајту Апелационог суда наводи се да је Ђ.Р. 18. фебруара 2021. године са 1,57 промила алкохола у крви најпре започео вербалну расправу са женом о прекиду ванбрачне заједнице и због тога што је она продала његове личне ствари, а потом у кухињи насрнуо на њу, ударио јој шамар услед чега је она пала на под.

Апелациони суд

Пришао јој је затим, ногама је опкорачио и задао јој више удараца песницом по глави и лицу, а затим наставио да је удара ногама по телу, да би јој у једном тренутку, када је поново пришао рекао: „Е сад очи копам, да не видиш више ни једног мушкарца у животу“.

У пресуди се наводи да је онда "са обе руке ухватио за главу и прстима обе руке притискао обе очне јабучице и нанео јој тешку телесну повреду са трајним последицама у виду слепила и могућим компликацијама, са политраумама нагњечином у пределу главе и мањим хематоедемом ретроаурикуларном, паријатално десно".

Апелациони суд је указао да је казну повећао оптуженом јер је и раније био више пута осуђиван, да је несрећна жена потпуно ослепела и са могућим компликацијама које су врло извесне, те да не постоји шанса да ће се опоравити.

БОНУС ВИДЕО: 

УЖАС У ВРАЊУ: Жена данима лежала мртва у кући

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ МИКИ АЛЕКСИЋУ: Изостао због операције - следеће рочиште 23. јуна