ЧАБИ ДЕРУ ДОЖИВОТНА ЗА ДВА УБИСТВА: Одлука другостепеног суда у Мађарској

Е. Х.

14. 12. 2021. у 21:24

ЧАБИ Деру, који је у Србији у одсуству неправоснажно осуђен на четири деценије робије због убиства Небојше Марковића, другостепени суд у Мађарској је потврдио доживотну казну затвора, на колико је недавно осуђен у Будимпешти због ликвидације хрватског бизнисмена Ивана Сердарушића у јулу 2018. у Амстердаму, као и Ласла Вентуле, два месеца касније у мађарској престоници.

ЧАБИ ДЕРУ ДОЖИВОТНА  ЗА ДВА УБИСТВА: Одлука другостепеног суда у Мађарској

Чаба Дер

Према ономе што су пренели мађарски медији, суд је одбио Дерову жалбу, наводећи да је овај током поступка говорио "да је исправно узимати правду у своје руке, чак и убијати, јер су животи криминалаца безвредни". Истакнуто је и да није било могуће утврдити мотиве, а да из доказа произилази да је жртве убијао из личних разлога.

- Само доживотни затвор може се сматрати сразмерним да друге одврати да почине слична кривична дела - наведено је у одлуци.

Тужилаштво је, како наводе медији, тражило да Деру, који има и српско и мађарско држављанство, никада не буде омогућено да изађе из затвора, али је суд одлучио да му омогући да молбу за условни отпуст поднесе после 40 година иза решетака.

Дер је после убиства Небојше Марковића у Београду, јануара 2019, ухапшен у једном хотелу у Прагу два месеца касније. Сумњало се да је тамо отишао како би припремио нову ликвидацију. Његово изручење тражиле су и Србија и Мађарска, али је изручен Мађарској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)