ПРЕСУДА ДЕРУ И ЦИГЛЕРУ У ПЕТАК: Окончано суђење за убиство Небојше Марковића на Бановом брду

С. Ј. М.

27. 07. 2021. у 20:28

ИЗРИЦАЊЕ пресуде Чаби Деру и Алену Циглеру због тешког убиства Небојше Марковића на Бановом брду, јануара 2019, заказано је за петак у Вишем суду у Београду.

ПРЕСУДА ДЕРУ И ЦИГЛЕРУ У ПЕТАК: Окончано суђење за убиство Небојше Марковића на Бановом брду

Фото: Д. Миловановић

Деру, који је оптужен да је пуцао у Марковића, суди се у одсуству, јер је у притвору у Будимпешти, док ће Циглер, који га је, како се тврди возио, бити доведен на изрицање пресуде.

Појашњењем превода са мађарског на српски језик Дерове изјаве о овом случају, коју је раније у истрази дао полицији у Будимпешти, окончано је у уторак последње рочиште у овом поступку. Спорна је била реч саучесник, у преводу његове реченице - "Хоћу да се извиним Циглеру, јер сам га увукао у све ово и позвао да ми буде саучесник". Судски преводилац Жужана Сечлеви казала је да та реч написана на мађарском не може да се преведе на српски као саучесник, већ друг или компањон.

- Можда би најприближније било "позвао га да ми се придружи", али не у негативном значењу да учине нешто лоше. Реч саучесник се на мађарском каже другачије, од ове речи која је написана у Деровој оригиналној изјави - појаснила је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен