ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ ЗА СТЕФАНОВУ СМРТ: Први основни суд у Београду заказао за 8. октобар почетак процеса Лазару Галићу

Ј. Д. Љ.

24. 09. 2021. у 20:35

ПРВИ основни суд у Београду заказао је за 8. октобар почетак суђења Лазару Галићу (38), који је оптужен да је 18. јула увече, у насељу Карабурма, својим аутомобилом ударио двоје деце од пет и девет година на пешачком прелазу, као и њиховог оца, а затим побегао не указавши повређенима помоћ.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ ЗА СТЕФАНОВУ СМРТ: Први основни суд у Београду заказао за 8. октобар почетак процеса Лазару Галићу

Место на којем је прегажен Стефан Б.

Галић, који се на саслушању у Тужилаштву бранио ћутањем, ће на суђење бити доведен из притвора, који му је продужен прошле недеље на предлог тужилаштва и то због опасности од бекства и да не би поновио кривично дело.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом против Галића, од суда тражи да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

У незгоди су тешко повређена рођена браћа Стефан Б. (9) и Лука Б. (5) која су прелазила улицу у пратњи оца Михаила Б. Нажалост, после четири дана, упркос свим напорима лекара, малени Стефан је подлегао повредама, док је његов брат Лука оперисан и још се опоравља. Њихов отац Михаило Б. у несрећи је задобио лакше повреде.

Возача који је изазвао несрећу, полиција је пронашла после неколико дана, када је утврђено да Галић нема пријављено пребивалиште на територији Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)