КЛУПА У СУДУ ЈОШ ЧЕКА ОПТУЖЕНЕ: Поједини адвокати осумњичених из Беливукове групе и даље нису узели оптужницу

З. У.

01. 09. 2021. у 00:33

ПРОШЛО је више од месец дана од подизања оптужнице против 31 припадника криминалне групе, коју, према списима Тужилаштва за организовани криминал, предводе Вељко Беливук и Марко Миљковић.

КЛУПА У СУДУ ЈОШ ЧЕКА ОПТУЖЕНЕ: Поједини адвокати осумњичених из Беливукове групе и даље нису узели оптужницу

Фото: Printskrin

Када ће и да ли доћи до потврђивања овако написаног тужилачког акта још се не зна, јер ни сви адвокати оптужених нису примили свој примерак!

До овога је дошло највише због сезоне годишњих одмора. Када приме оптужницу, браниоци имају право да у року од осам дана пошаљу суду одговор на оптужницу (али и не морају), а тек након тога суд ће моћи да разматра да ли ће оптужницу потврдити. До сада је суду стигло 15 одговора на оптужницу.

Према ранијим најавама, адвокати првооптужених Беливука и Миљковића неће ни подносити приговоре на оптужницу, јер им, како су објаснили, није достављена докуметација из Француске која се тиче наредби тамошњих судова за заплену података са апликације "Скај".

Криминалној групи Беливука и Миљковића на терет се ставља злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање.

Поред Беливука и Миљковића оптужница је подигнута и против Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ђурића, Немање Лакићевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејића, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ђорђевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића, као и малолетног И. И.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)