ПРЕДЛОЖИЛИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА: У новосадском тужилаштву саслушан П.Р. (21) осумњичен за саобраћајну несрећу у Петроварадину

Љ.П.

04. 08. 2021. у 14:43

МЛАДИЋ П.Р. (21), осумњичен за саобраћајну несрећу која се догодила 6. јуна у Петроварадину у којој је погинула Нина Рађеновић (21) из Петроварадина, данас је саслушан у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду, које је предложило да му се одреди притвор.

ПРЕДЛОЖИЛИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА: У новосадском тужилаштву саслушан П.Р. (21) осумњичен за саобраћајну несрећу у Петроварадину

Фото:

Ова мера је, како су саопштили из овог тужилаштва, предложена због постојања особитих околности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати поступак утицањем на сведоке, а имајући у виду да је тужилаштво тек накнадно, након подношења кривичне пријаве, дошло до сазнања да постоји више очевидаца ове саобраћајне несреће, а које је потребно испитати у својству сведока.

- Након тог сазнања сматрамо да сада постоје разлози за одређивање притвора по овом основу – наводи се саопштењу које је потписао Дејан Раконић, основни јавни тужилац у Новом Саду.

Саобраћајна несрећа у којој је смртно страдала Нина Рађеновић, догодила се 6. јуна у вечерњим сатима. Тај догађај је, како наводе у тужилаштву изазвао појачано интересовање јавности за рад и поступање Основног јавног тужилаштва у Новом Саду.

- Поводом предметне саобраћајне незгоде, овом тужилаштву је од стране Полицијске управе у Новом Саду поднета кривична пријава против осумњиченог П.Р. (21), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја вези са кривичним делом угрожавање јавног саобраћаја - навооди се у саопштењу .

Осумњичени П.Р., за кога је тужилаштво предложило да се одреди притвор, још није саслушан пред судоијом за претходни поступак. Како су за „Новости“ рекли у Основном суду, судија за претходни поступак ће упутити позив осумњиченом и он ће у законском року бити саслушан, након чега ће бити донета одлука да ли ће бити одређен притвор или не.

Грађани Петроварадина, родбина и пријатељи трагично настрадале девојке су, подсећамо, прошлог петка организовали протест „Правда за Нину“, и то на месту где је настрадала, када је на њу великом брзином налетео аутомобил којим је управљао младић (21) из Сремских Карловаца. Протест је организован јер су, како су рекли, незадовољни начином на који се води истрага о овој несрећи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)