ЧУЛИ СМО "УПОМОЋ" И УГЛЕДАЛИ БАКУ: Огласио се возач Хитне помоћи, под чијим је санитетом завршила старица (ВИДЕО)

Novosti online

05. 12. 2022. у 19:50

ДОБИЛИ смо позив да је човеку позлило.

ЧУЛИ СМО УПОМОЋ И УГЛЕДАЛИ БАКУ: Огласио се возач Хитне помоћи, под чијим је санитетом завршила старица (ВИДЕО)

Твитер Принтскрин/Servis kompjutera Beograd

Возио сам у рикверц, како бих возилом пришао што ближе улазу, да би олакшали унос опреме за помоћ у зграду. Стали смо, изашли и чули – Упомоћ. Подигли смо поглед ка згради, мислећи да нас дозива жена због позива, а онда смо, запрепашћени, угледали баку под нашим возилом хитне помоћи!

Овако, још у шоку, прича Милан Марковић, возач Хитне помоћи у Београду. Он је био за воланом санитета у Земуну који је, у суботу 3. децембра, око 11 часова, идећи у рикверц, оборио старицу, која је завршила под возилом.

- Мој посао је да помажем људима, учествујем у њиховом спасавању. Не могу да опишем како сам се осећао када сам угледао баку. Одмах смо је извукли, питали како се осећа. Рекла је да је добро, испратили смо је до стана, јер и она живи у згради где смо позвани на интервенцију. Испоставило се да не чује добро, зато и није чула возило. Питали смо је жели ли да зовемо другу екипу, да је одвезе у болницу, није хтела. Прегледала ју је докторка, измерили смо јој притисак, проверили шећер, било је све у реду. Срећом није имала ниједну повреду. Чак нам је нудила да попијемо сок и кафу – прича Милан.

Каже да се докторка, по завршетку интервенције, вратила и опет проверила стање старице од 86 година. Опет је, прича, рекла да је добро, да јој не треба ништа. Узели су њен број телефона и касније је поново звали, како би били сигурни да је жена у реду.

- По доласку са интервенције направљена је службена забелешка. Констатовано је да, с обзиром на то да старица није имала повреде, нити је желела да зовемо полицију, или нову екипу хитне помоћи, је све урађено у складу са прописима – рекао нам је возач Хитне помоћи. - Звао сам је и сутрадан, била је добро, захвалила се што зовемо.

Милан је старицу звао и данас, у гостима јој је била рођака. Каже да је разговарао и са њом, питао како је бака, добио одговор да је све у реду.

- И даље сам у шоку. Свој посао радим пажљиво и одговорно. Срећом, бака није повређена, не знам како бих се осећао – закључује Милан.

Подсетимо, на друштвеним мрежама освануо је узнемирујућ снимак, на коме се види старица која хода полако и возило хитне помоћи које иде у рикверц. Положај старије жене је био такав да возач није могао да је види у ретровизорима, а она, није чула да јој се санитет приближава. Возило ју је оборило и она је завршила под колима хитне помоћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну