ОВО ЈЕ ДЕЧАК КОЈИ СЕ УТОПИО У БАЗЕНУ У ОЏАЦИМА: Несрећног дечака током игре друг гурнуо у воду

З.Р.

14. 06. 2021. у 16:14

НА градском базену у Оџацима у недељу око 21.30 утопио се дечак Б.П.(10). Њега је у базен гурнуо осмогодишњи другар, с којим је био у игри у околном шумарку.

ОВО ЈЕ ДЕЧАК КОЈИ СЕ УТОПИО У БАЗЕНУ У ОЏАЦИМА: Несрећног дечака током игре друг гурнуо у воду

Фото: Приватна архива

Несрећног дечака је око 22 сата пронашла полиција, којој су родитељи пријавили нестанак сина. Оба дечака, који су непливачи, дошли су са другог краја града (код старе циглане) да се играју око базена. Дечака, који је настрадао, до шумарка је поподне довезао деда.

- Он је требало да се врати кући са другом децом, али га није било. Његов другар је рекао да је Б.П. отишао кући пре свих, што је изазвало сумњу, јер зашто би отишао а да се ником не јави. Тако је кренула потрага за њим – рекао је за „Новости“ извор из Полицијске станице (ПС) у Оџацима.

Базен је био затворен, јер на њему још није почела купалишна сезона, а двојица дечака су ушла тако што су прескочила ограду, што је промакло чувару.

- Чувар је рекао да нема никог на базену и да ништа није приметио, али су припадници ПС ипак отишли да претраже објекат. Нашли су дечака, после чега је враћен снимак са надзорних камера, на којем се видело да га је у воду гурнуо другар који је казао да је Б.П. раније отишао кући – каже полицајац.

Несрећа се догодила тако што је дечак стао на узишење за скок у воду, а другар га је, мислећи вероватно да овај зна да плива, гурнуо и преплашен напустио базен.

- На снимку се види да је дечак два пута испливавао на површину. Борба за живот је трајала неколико минута и он је могао бити спашен да је неко приметио његов упад у воду. Чувар је наглув и тешко прича, али није слеп, и могао је то да види да је био у близини – каже наш извор.

Полицајац истиче да је посао чувара превише одговоран да би био поверен особи с посебним потребама.

- Најтеже је трагичну вест било јавити родитељима настрадалаог дечака, а и онима чији је син гурнуо другара. Деца не подлежу законској одговорности, али постоје пропусти родитеља, што ће испитати Центар за социјални рад и полиција – рекао је службеник ПС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)