ПРОЛАЗНИЦИ ЧУЛИ ЗАПОМАГАЊЕ: Потресни детаљи утапања двојице дечака из Фекетића, јецаји родитеља парају душу!

Novosti online

13. 06. 2021. у 18:00

ДВА дечака из Фекетића, Е. К. (16) и његов друг (14), удавили су се у суботу око 17 сати кад су хтели да се окупају у каналу Дунав-Тиса-Дунав, који протиче кроз село између насеља Мали Иђош и Ловћенац.

ПРОЛАЗНИЦИ ЧУЛИ ЗАПОМАГАЊЕ: Потресни детаљи утапања двојице дечака из Фекетића, јецаји родитеља парају душу!

Милена Анђела

Како се трагедија догодила нико у Фекетићу јуче није могао са сигурношћу да тврди. Пролазници су с главног пута чули запомагање из воде и угледали децу како се даве. Одмах су позвали Хитну помоћ и полицију.

- Нажалост, њима није било спаса. На место трагедије убрзо су дошли и родитељи дечака. Мајка Е. К. је рекла да је знала да је њен син са другом отишао до канала да се окупа. Кад је чула шта се догодило, несрећна жена није могла да престане да плаче и дозива свог сина - каже саговорник "Курира".

Комшије, другови, нераздвојни, добри ђаци

Према његовим речима, верује се да су дечаци настрадали јер су били слаби пливачи, а неки кажу да чак уопште нису ни знали да пливају.

- Канал се стрмо спушта од равног терена према води, па је могуће да се један дечак несмотрено у брзини оклизнуо низ стрмину, а да је други хтео да му помогне - објашњава извор упознат са случајем. - Чули смо и другу верзију, да је један од дечака скочио у воду и да се тада заплео у траву, а да је друг скочио за њим желећи да му помогне. Међутим, страдала су, нажалост, обојица.

ТРАГЕДИЈЕ ТОКОМ ИГРЕ

* мај 2021 - Дечак У. Л. (6) удавио се на Васкрс у септичкој јами у насељу Караула у Нишу док се играо с братом

* април 2021 - Дечак (5) утопио се у рибњаку у дворишту куће у Брусу кад је дошао до базена да се поигра

* април 2021 - Страхиња С. (10) утопио се у језеру у селу Манђелос код Сремске Митровице док се играо с другом

* август 2020 - Браћа Д. М. (5) и Д. М. (7) утопила су се у језеру Очага код Лазаревца док су родитељи чували бебу

Јуче је читаво село Фекетић било завијено у црно, мештани су долазили у домове настрадалих да њиховим родитељима изјаве саучешће. - Е. К. је био основац, као и његов друг. Обе фамилије су вредне, радне и поштоване у селу - причале су уплакане комшије.

Беџет К. брат од стрица настрадалог Е. К. каже да ни у кошмару нису могли да очекују да ће се овако нешто догодити.

Родитељи занемели од туге

- Спремамо сахрану, ван себе смо. Дечаци су били добри, ишли су заједно у школу, лепо су се дружили. Сви смо их волели и у породици и у селу. Родитељи су занемели од туге, немају снаге да дају изјаве. Не знам како ће се опоравити од овог губитка - рекао је Беџет К. једва задржавајући сузе.

ЗА ГОДИНУ ДАНА СТРАДАЛО ПЕТОРО ДЕЦЕ

Нажалост, ово није једина трагедија у селу Фекетић у којој су деца изгубила живот.

- У октобру нас је задесила велика несрећа, погинуло је двоје деце на путу, а ето, за годину дана у Фекетићу је петоро деце изгубило живот - каже комшија настрадалог Е. К.

Преко пута куће у којој је с породицом живео Е. К. налази се породична кућа његовог, такође настрадалог, друга. И његова породица се носи са истим болом и тугом и не може да говори. Затворили су се у кућу и чује се само јаук.

На оближњој пумпи нам кажу да се у том каналу деца купају сваког лета. - Сезона није још ни почела, а већ је та вода однела два живота. Ту вода није дубља од два метра, али деца нису знала да пливају - причају мештани. Још није потврђен дан кад ће два мала ковчега из Фекетића бити пронета селом на њихов последњи пут, а највероватније ће то бити у понедељак.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)