ДОКАЗИ ПРОТИВ КЛАНА БЕЛИВУК-МИЉКОВИЋ: Оружје, експлозив, машине за млевење, тајна соба у Ритопеку (ФОТО)

Новости онлајн

24. 04. 2021. у 16:10

ПРИПАДНИЦИ МУП, БИА и Тужилаштва за организовани криминал не прекидају са радом на расветљавању злочина које су починили припадници клана Беливук - Миљковић.

ДОКАЗИ ПРОТИВ КЛАНА БЕЛИВУК-МИЉКОВИЋ: Оружје, експлозив, машине за млевење, тајна соба у Ритопеку (ФОТО)

Фото: МУП Србије

У склопу наше истраге, након разговора са знатним бројем припадника овог клана, дошли смо до информација које су нас одвеле до тајне собе која се налази у кући у Ритопеку.

Изјавио је ово министар унутрашњих послова Александар Вулин који је обишао просторије Полицијске управе за град Београд у којима је изложено новозаплењено оружје и експлозив у кући надомак Београда, која је припадала члановима ове криминалне групе.

- У тој кући, кући страве, довођени су људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијани. У склопу те куће пронађена је и тајна просторија, врло вешто и ефикасно сакривена, до које можда не бисмо дошли да није било оних који су били спремни да поделе ту информацију са нама и у којој смо пронашли застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани. У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за млевење меса, за млевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини - истакао је министар Вулин.

Тужилаштво за организовани криминал, истиче Вулин, веома је задовољно квалитетом и садржином материјалних доказа који, "без сваке сумње, објашњавају и указују на то шта су радили чланови ове организоване криминалне групе".

- Ово је обрачун са најозбиљнијом организованом криминалном групом још од "земунског клана". Ово је обрачун са људима који су на најмонструознији начин убијали друге људе, ово је обрачун са људима који су имали такву количину наоружања и експлозива, да су били у стању да воде прави сукоб готово и са државом - нагласио је министар Вулин.

 

НИЈЕ ПОЛИТИЧКИ И НАВИЈАЧКИ ОБРАЧУН

МИНИСТАР Вулин поручио је јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива:

- Нико не треба да покушава да ово представи као политички или навијачки обрачун.

Министар полиције се захвалио припадницима МУП-а, БИА и Тужилаштву за организовани криминал на, како је истакао, огромном раду и труду, додавши да не може да искључи могућност да оваквих тајних просторија не постоји још, као и да ће полиција учинити све да оне буду пронађене.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nebojša

24.04.2021. 17:41

Ovo je pokatelj da je prva ekipa saradnik Belivuka. Pored toliko tehnike elementarna logika je nalagala da se proveri da li ima skrivenih soba i podrumskih prostorija. Takvi radari su standardna oprema nista posebno. Ako kuca nije bila pod nadzorom ili pak pod nadzorom prve ekipe moglo je da se skloni brdo dokaza.

Pravnik

24.04.2021. 18:32

Zločini i metode ove bagre prevazilaze najgore zločine nacista i ustaša. Upravo zbog ovakvih gadova treba ponovo uvesti smrtnu kaznu i to vešanjem, na javnom trgu,za primer ostalima. Tragično je što je država dugo žmurila na aktivnosti te žgadije.