ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушана тројица полицајаца из Србобрана осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Љ. П.

23. 04. 2021. у 12:58

ТРОЈИЦИ полицајаца из Србобрана осумњиченим за злоупотребу службеног положаја, после саслушања у новосадском Вишем јавном тужилаштву Посебног одељења за борбу против корупције, судија за претходни поступак је одредио притвор до 30 дана. Њихов суграђанин З.С. (31) је пуштен да се брани са слободе.

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушана тројица полицајаца из Србобрана осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Илустрација полиција Фото Depositos

Ова мера изречена је полицајцима Д.Ј. (37), М.Г. (31) и С.М. (47) због, како наводе у тужилаштвузбог опасности да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке. Иако је тужилаштво, како наводе, тражило да се полицајцу С.М. притвор одреди и због опасности да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело, с обзиром на то да је раније осуђиван, судија за претходни поступак је тај притворски основ одбио, те ће се тужилаштво у односу на ту одлуку жалити.

Један од тројице осумњичених полицајаца М.Г. је, према речима његовог браниоца адвоката Радомира Мунижабе, делимично изнео своју одбрану.

Према саопштењу МУП, Д.Ј. се сумњичи да у марту ове године, није поступао по депеши и потрагама које су биле расписане за једном особом, већ се са њом виђао и на тај начин јој омогућио избегавање одговорности.

Такође, како се даље навопди у саопштењу, овај полицијски службеник је осумњичен да је у новембру прошле године, на путу Србобран – Фекетић, зауставио камион који се кретао правцем где постоји привремено ограничење за ту врсту возила. Он је, како се сумња, од возача камиона захтевао и примио новац чиме је возачу омогућио избегавање прекршајне одговорности.

М.Г. и С.М. се терете да су, у намери да прибаве противправну имовинску корист, од децембра 2020. до фебруара 2021. године, подстрекнути од стране З.С. омогућили му да оштети ЈВП „Воде Војводине“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)