УХАПШЕНЕ ТРИ ОСОБЕ ЗБОГ ПРАЊА НОВЦА: Имали разрађену шему, полиција им ставила лисице

Новости онлине

26. 03. 2023. у 13:20

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су А. Д. (1999), одговорно лице фирме "Хемик интернационал" доо Београд, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца у помагању, као и Б. М. (1977) из Ћићевца и Н. Ф. (1969) из Ћуприје, осумњичене за кривично дело прање новца.

УХАПШЕНЕ ТРИ ОСОБЕ ЗБОГ ПРАЊА НОВЦА: Имали разрађену шему, полиција им ставила лисице

Фото: Shutterstock/Илустрација

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца, кривичном пријавом биће обухваћен и четрдесетосмогодишњи мушкарац, бивше одговорно лице једног привредног друштва из Шимановаца, за којим полиција интензивно трага.

Сумња се да је четрдесетосмогодишњи мушкарац, од 24. јуна до 6. јула 2021. године, како би прикрио или лажно приказао незаконито порекло имовине, по претходном договору са А. Д., са рачуна фирме у којој је био одговорно лице на рачун предузећа "Хемик интернационал" уплатио укупно 17.921.200 динара.

А. Д. је, како се сумња, тај новац даље уплаћивао на своје и рачуне Б. М. и Н. Ф., да би потом сва тројица подизала новац и предавала га четрдесетосмогодишњаку.

Сумња се да је на тај начин четрдесетосмогодишњак противправно присвојио 17.921.200 динара.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ПЉАЧКЕ У КРУШЕВЦУ - Становници овог дела града су у страху

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Ексклузивно у Шпанији! Пун пансион по цени полупансиона!