НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ЂОКИЋА: Објављен психијатријски налаз Горана Џонића

Ј. Ћосин

18. 01. 2022. у 15:43

ГОРАН Џонић је особа зреле животне доби, просечних интелектуалних потенцијала, са емоционално нестабилном структуром личности, пише у налазу вештака.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ЂОКИЋА: Објављен психијатријски налаз Горана Џонића

Фото: Приватна архива

Такође, у налазу стоји следеће:

- У време извршења кривичног дела које му се ставља на терет код испитаника не региструјемо постојање неког психопатолошког поремећаја, па су његове способности схватања значаја дела као и могућности управљања поступцима биле очуване.

С обзиром на то да код испитаника нисмо регистровали постојање душевне болести, душевне заосталости, привремене душевне поремећености, нити друге теже душевне поремећености, нити пак алкохолне зависности, нити зависности од опојних дрога, закључујемо да мера безбедности медицинског карактера није индикована, па је суду и не предлажемо.

Испитаник је актуелно способан да учествује у поступку, да схвати природу и сврху кривичног поступка, разуме поједине процесне радње и њихове последице, те да сам, или уз помоћ браниоца, износи своју одбрану - закључује тим вештака.

Подсетимо, Горан Џонић осумњичен је за свирепу ликвидацију Горана, Гордане и Лидије Ђокић с којима је био у сродству.

Ђокићи су последњи пут виђени у ноћи између суботе и недеље, 26. на 27. септембар, када су из села Моравац, где су били код Горанове мајке на вечери, кренули пут Алексинца, где живе.

На путу до куће њих су убице пресреле, отеле, а потом хицима из пиштоља хладнокрвно убиле. Након злочина, тела Ђокића су спаљена, док је њихов аутомобил одвезен на другу локацију, 10 километара даље, и ту запаљен како би се прикрили трагови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ У ЗАЈЕЧАРУ: Муж жени (47) нанео повреде опасне по живот, хитно оперисана