ОПАЧИЋ "ПАО" ЗБОГ 20.000 ЕВРА: Како је бивши функционер општине Велика Плана доспео у полицијску клопку

Ј. И.

26. 10. 2021. у 20:41

СЛУЖБЕНИЦИ Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са БИА и Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, ухапсили су Бранка Опачића (42), бившег помоћника председника општине Велика Плана, осумњиченог за изнуду.

ОПАЧИЋ ПАО ЗБОГ 20.000 ЕВРА: Како је бивши функционер општине Велика Плана доспео у полицијску клопку

Бранко Опоачић / Фото притскрин Youtube / ТВ Плана

Како сазнају "Новости", он је ухапшен непосредно након предаје дела новца од 20.000 евра колико је захтевао од оштећеног приватног предузетникa из овог града коме је, у више наврата, ове и прошлe године, како се тврди, изнуђивао новац. Опачић је, наводно, претио предузетнику на разне начине - да ће му наместити затвор, узети кућу и протерати из града, уколико му не да новац. Човек га је пријавио надлежним органима, након чега је Опачић "пао" у полицијску клопку.

- Ухапшен је након што му је оштећени, у једној кафани у Великој Плани, предао 2.000 евра, као једну рату од тражених 20.000 евра - каже наш извор.

Новчанице су претходно биле обележене, а лисице на руке Опачићу стављене су одмах након што је изашао из угоститељског објекта. Према незваничним сазнањима, осумњичени је раније изнудио новац од још једног предузетника из овог места. Оштећени су 3. П. и Л. П. из Велике Плане.

Након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, где се бранио ћутањем, Опачићу је одређен притвор до 30 дана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)