ХАПШЕЊЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ: Мушкарац осумњичен да је издавао регистрационе листове за возила која нису прегледана

Novosti online

25. 10. 2021. у 14:02

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Полицијском станицом Вршац и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су М. У. (1975), запосленог у привредном друштву „Семафор-ауто“ из Вршца, због сумње да је малверзацијама у вези са техничким прегледима присвојио 403.200 динара.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ: Мушкарац осумњичен да је издавао регистрационе листове за возила која нису прегледана

Илустрација/Фото: И. Митић

Он се терети да је од 1. августа до 30. септембра ове године власницима 56 моторних возила издао регистрационе листове и омогућио регистрацију, иако наведена возила никада нису прегледана нити су била на линији техничког прегледа, док је од власника ту услугу наплаћивао 7.200 динара и новац задржавао за себе.

М. У. је, како се сумња, да би прикрио извршење кривичног дела стварао вишкове ИД бројева у електронском систему, на тај начин што је, када би се неко возило појавило на регистрационој линији и задужило ИД број, а за њега била утврђена техничка неисправност и потом било враћено да се недостаци отклоне, он у систему задржавао те ИД бројеве.

ИД бројеве је потом, како се сумња, користио за сачињавање регистрационих листова за 56 возила која нису прегледана.

Због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Полиција одводи супругу осумњиченог Горана Џонића на испитивање

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)