ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ РАЗБИЈЕНА КРИМИНАЛНА ГРУПА: Инвалида терали да просјачи за њих - Дневно им доносио по 100 евра (ВИДЕО)

Novosti online

12. 10. 2021. у 13:59

НАКОН вишемесечне истраге припадници Министарства унутрашњих послова Службе за борбу против организованог криминала, Управе криминалистичке полиције, у координацији са Вишим јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су чланове криминалне групе Ј. С (1971) Ј. С (1996) и М. Ж (1996) из Београда, због постојања основа сумње да су извршили продужено кривично дело трговина људима.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ РАЗБИЈЕНА КРИМИНАЛНА ГРУПА: Инвалида терали да просјачи за њих - Дневно им доносио по 100 евра (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин / МУП

Како се сумња, чланови наведене криминалне групе су у периоду од децембра 2014. до октобра 2021. године, на територији Србије, користећи тешке животне прилике четрдесетдвогодишње особе са инвалидитетом, експлоатисали га у виду просјачења, говорећи му да као члан породице треба да јој доприноси. Он је био у обавези да, без обзира на временске прилике, проси на прометним раскрсницама у Београду шест дана у недељи и дневно преда осумњиченима минимум 100 евра.

Експлоатацијом жртве трговине људима чланови криминалне групе на месечном нивоу, како се сумња, прибављали су противправну имовинску корист у износу од око 3.000 евра, а новац су користили за сопствене потребе.

Приликом претресања стана и других просторија код осумњичених је пронађено и привремено одузето 650 евра, 18.000 динара, као и више мобилних телефона.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)