НЕЛЕГАЛНА ПРОДАЈА ГОРИВА: Утајом пореза оштетили државу за 76 милиона

Д. Н.

24. 09. 2021. у 19:05

ПОЛИЦИЈА у Смедереву, у сарадњи са Пореском полицијом у Новом Саду, ухапсили су Љ.П. (50) из Новог Сада и Ј.М. (44) из Старих Бановаца, због основане сумње да су извршили кривична дела пореска утаја, пореска превара и фалсификовање службене исправе.

НЕЛЕГАЛНА ПРОДАЈА ГОРИВА: Утајом пореза оштетили државу за 76 милиона

Фото: Д. Н.

Сумња се да су они, као одговорна лица предузећа из Темерина и Старих Бановаца, током прошле и ове године, купили и препродали више од 720.000 литара горива страног порекла. Гориво су, како се сумња, куповали у молдавским и бугарским лукама по нижој цени и складиштили га у дупле резервоаре брода, чији је један од осумњичених власник, а други закупац.

Осим дуплих резервоара, брод је имао и сонде које су, како се сумња, подешене да приказују мању количину горива. Љ.П. и Ј.М. се сумњиче да су, по уласку у Републику Србију, на импровизованом пристаништу у Новом Бечеју, гориво претакали у цистерну Љ.П, а потом га нелегално продавали као евродизел. На овај начин су, како се сумња, утајили порeз и оштетили буџет Републике Србије за више од 76.000.000 динара. Полиција је поднела кривичне пријаве против још четворице мушкараца, од којих је један одговорно лице предузећа из Старих Бановаца, а тројица посада брода који се сумњиче да су Љ.П. и Ј.М. помагали у утаји пореза.

Одговорно лице предузећа из Старих Бановаца се сумњичи да рачуне о набавци горива није евидентирао у пословним књигама, док су чланови посаде, како се сумња, помагали при истакању горива. Осумњичени Љ.П. и Ј.М. су, уз кривичну пријаву, приведени основном јавном тужиоцу у Смедереву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)