НОВИ ДЕТАЉИ ПОТРАГЕ ЗА ТРОЈИЦОМ ЗЛОЧИНАЦА: Саслушање приведених данас у Вишем и Основном тужилаштву

Љ. П. - З. У.

07. 09. 2021. у 07:00

ПОЛИЦИЈА је у сарадњи са надлежним тужилаштвом идентификовала три особе, за које се сумња да су налогодавац и двојица директних извршилаца убиства Уроша Стефановића (27) и рањавања Горана Ковачевића Горанца (47) у Новом Саду.

НОВИ ДЕТАЉИ ПОТРАГЕ ЗА ТРОЈИЦОМ ЗЛОЧИНАЦА: Саслушање приведених данас у Вишем и Основном тужилаштву

Фото И Митић/Youtube/Creative MMA/Н. Карлић

За њима је расписана потрага, а још три особе, од 13 приведених током викенда, задржане су због других кривичних дела.

Тројица осумњичених ће, како je јуче саопштено из новосадског Вишег јавног тужилаштва, када буду ухваћена, бити приведена и саслушана због сумње да су починили тешко убиство, за које је предвиђена казна затвора од најмање десет година или доживотна робија.

Док се трага за егзекуторима и склапа мозаик прошлонедељног крвавог злочина, на Градском гробљу у Новом Саду јуче је сахрањен Урош Стефановић. На вечни починак, овог младог човека, који је иза себе оставио супругу и дете, испратили су његови најмилији, родбина и пријатељи.

Стефановић је настрадао када је, како сазнајемо, буквално излетео и голорук стао испред Ковачевића, чији је телохранитељ био. Потом је кренуо на нападаче, који су му пуцали директно у главу. Ковачевић је рањен у леву подлактицу и после указане медицинске помоћи у Ургентном центру је пуштен на кућно лечење.

Рафали су одјекнули у тренутку када су Стефановић и Ковачевић ишли према дворишту зграде, у којој Горанац користио гараже за своја кола. Верује се да су убица и његов саучесник, који су били у аутомобилу "пежо партнер" (пикап), претходно пратили ову двојицу, и када су они ушли у двориште, колима су кренули за њима и одмах запуцали.

Према незваничним сазнањима, Стефановић и Ковачевић, који се неколико дана раније вратио са летовања у иностранству, претходно су виђени у једном кафићу у крају одакле су се упутили према гаражи. Према сазнањима из истраге, они су праћени дуже време, а ауто из ког је почињен злочин наменски је купљен неколико месеци раније у Инђији.

"Пежо" је пронађен недуго после злочина, у близини канала Дунав - Тиса - Дунав, а током увиђаја у њему су изоловани бројни биолошки, па чак и трагови крви. На основу свих тих доказа форензичари су уз помоћ стручњака успели да изолују ДНК профиле и тако идентификују двојицу директних извршилаца, а посредно и налогодавца. Сумња се да је права мета био Ковачевић.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду саопштило је да су се, у сарадњи са припадницима Полицијске управе Нови Сад, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, САЈ и Жандармерије, а у оквиру предистражног поступка, предузимале различите радње у складу са законом, како би се расветлио крвави догађај.

- Претресено је више објеката, а саслушано неколико особа на околност њиховог сазнања, док је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду одобрило задржавање за поједине од њих због сумње да су извршили кривична дела из надлежности основног јавног тужилаштва - наводи се, поред осталог, у саопштењу.

Огласио се и МУП Србије, који је навео да је после тешког убиства спроведена акција на територији Новог Сада и да је ухапшено 13 особа, међу којима је, како сазнајемо, и једна жена, а помињу се и бивши и садашњи функционери ФК Војводина. Заплењени су наркотици, оружје, муниција, осам возила, као и 50.000 евра. Имена приведених до закључења овог броја нису саопштена, као ни то за која се кривична дела сумњиче. Неки од њих би, после полицијског задржавања, данас требало да буду приведени на саслушање у Више и Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.

Ипак, према незваничним сазнањима, полицијско задржавање до 48 сати одређено је особама које се одраније доводе у везу са кривичним делима почињенима у Новом Саду и Војводини. Поједини су недавно и хапшени, а неки су у више наврата били на мети непознатих убица. На њихову срећу, сви ти покушаји ликвидација прошли су без већих последица, иако су изазвали узнемирење јавности, јер је реч о подметању експлозива.

ПОСТУПАК ПРОТИВ КОВАЧЕВИЋА

ПРОТИВ Горана Ковачевића се у новосадском Вишем суду тренутно води судски поступак за покушај отмице Горана Цвијетића из Будисаве, маја 2017. године. Поред њега, на оптуженичкој клупи су и Далибор Богдановић Боћа, Ненад Стевић, Божидар Боснић и Владица Ракић.

На почетку суђења петорица оптужених су се изјаснила да се не осећају кривим, тврдећи да су Цвијетићево "грађанско хапшење" извели како би га предали полицији. Они су сумњали да је Цвијетић умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански новембра 2016. године, као и у рањавање Ника Ускоковића јануара 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)