ВУЛИН ОТКРИО ШТА ЈЕ СПРЕМАЛА ЕКИПА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Министар полиције објаснио како је "пао" клан Беливук-Миљковић

Novosti online

06. 06. 2021. у 17:42

У СТАНУ Вибора Кончаревића пронађена је експлозивна направа са упаљачем, а министар Александар Вулин каже да ће истрага утврдити за шта се припремала екипа Вељка Беливука и Марка Миљковића, али да је јасно да су припремали серију убистава.

ВУЛИН ОТКРИО ШТА ЈЕ СПРЕМАЛА ЕКИПА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Министар полиције објаснио како је пао клан Беливук-Миљковић

Фото: П. Митић

- То ће утврдити истрага, али такве справе се не чувају и не праве за новогодишњи ватромет, већ за убијање људи. Када видите какав арсенал је поседовала банда Беливук-Миљковић, јасно је да су се припремали за серију убистава. То су људи који су своје жртве мучили и убијали без метка. За шта им је онда служила таква количина ватреног оружја, за кога су ручно рађени снајпери, митраљез 12,7 мм са редеником самопанцирно, пробојних зрна? Не знам кога су имали на нишану, али знам да су били спремни и способни да ликвидирају сваку штићену личност, па и председника Вучића. Циљ сваке мафије је политичка власт, и када мафи ја довољно ојача, она почне да уклања лица из државних структура која им се супротстављају. На време смо их разбили. Да се још чекало, историја Србије би се другачије писала - рекао је Александар Вулин.

Вулин је открио и како је "пао" клан Беливук-Миљковић.

- Без заједничког рада са Батом Гашићем, тужиоцем Ненадићем ни ја, ни Веселин Милић, ни начелник Цмолић ни начелник Пушић, сви они су уложили огроман труд и показали личну храброст - без свих њих оперативци МУП-а не би били успешни. Без свакодневне подршке и интересовања председника Вучића ја бих могао да формирам групу за групом, али они који би требало да воде истраге били би уплашени од зла с којим се суочавају, а несигурни у одлучност државе. Њихов страх би био јачи од моје воље и ништа не бих урадио - рекао је Вулин.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)