БИЛО ЈЕ МЕЂУ ПРВИМ ГРАДОВИМА НА КОЈИ СУ ПАЛЕ БОМБЕ: У Смедереву одржан комеморативни скуп у знак сећања на жртве НАТО агресије (ФОТО)

Н.Живановић

24. 03. 2023. у 15:55

ИНТОНИРАЊЕМ химне, минутом ћутања и полагањем венаца на споменик ратницима палим у Нато агресији 1999. године, обележено је сећање на бомбардовање СРЈ, које је почело на данашњи дан пре 24. године.

БИЛО ЈЕ МЕЂУ ПРВИМ ГРАДОВИМА НА КОЈИ СУ ПАЛЕ БОМБЕ: У Смедереву одржан комеморативни скуп у знак сећања на жртве НАТО агресије (ФОТО)

Фото: Н.Живановић

Венце на спомен обележје положиле су делегација Министарства одбране, руководство града Смедерева, делегација Гарнизона војске Пожаревац, Полицијске управе Смедерево, породице палих жртава, Градског одбора СПС-а, Удружења резервних војних старешина, СУБНОР-а, делегација Удружења потомака ратника 1912-1919.

Окупљенима на комеморативном скупу се пригодним речима обратио градоначелниг Смедерева Јован Беч, а предходно су прочитана имена 14 погинулих Смедереваца, припадника војске и полиције тадашње СРЈ.

То су: Бранислав Николић, Радиша Ђорђевић, Млађан Радојковић, Адем Бериша, Станиса Павић, Драган Комарица, Роберт Лајчак, Благоја Радић, Ивица Серафиновић Цивија, Топлица Илић, Бојан Радојковић, Дејан Седларевић, Мирослав Милосевић И Милун Добрић.

Иначе, Смедерево је било међу првим градовима на које су пале бомбе, тог 24. марта 1999. године, у вечерњим сатима, бомбардован је војни положај у Вучаку.

Ненад Живановић
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРОШЛО ЈЕ 40 ГОДИНА ОД СНИМКА: Ево како изгледа данас мали Воја који је расплакао нацију