КОНКУРС ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: Више од седам милиона динара за подршку женском предузетништву

Ј. Л.

05. 02. 2024. у 12:11

Покрајинска влада је у претходне три године издвојила женама које управљају предузећима путем свих конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, више од 180 милиона динара.

КОНКУРС ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: Више од седам милиона динара за подршку женском предузетништву

фото: Покрајински секретаријат за привреду и туризам

Та подршка се наставља и ове  године, те је ових дана расписан расписан конкурс вредан 7.3 милина динара за доделу бесповратних средстава женском предузетништву за субвенционисање трошкова набавке машина, опреме, рачунарске опреме, софтвера и услуга.

По речима Ненада Иванишевића, покрајинског секретара за привреду и туризам, средства по новом конкурсу одобравају се по принципу рефундације и у висини до 90 одсто од фактурне вредности без ПДВ-а и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и слично.

-Рефундирају се средства која су искључиво путем рачуна отвореног у овлашћеној банци предузетника или предузетнице, плаћена фирми која испоручује машине, услуге и софтвере. Никаква рефундација готовинских рачуна или остале потрошње која није остварена путем пословних банака није могућа.  Средства се додељују за оно што је плаћено и што ће бити плаћено до краја конкурса. Предузетнице по добијању новца који су већ порошиле могу да га употребе за неку нову машину и нови софтвер, нову услугу - посебно је истакао секретар Иванишевић. - Износ одобрених средстава може бити најмање 80.000 динара, док се највиши износ одређује сходно предмету набавке, тачније за машине или опрему до 400.000 динара, за рачунарску опрему као и за набавку софтвера до 200.000 динара, док је за услуге предвиђен износ до 150.000 динара.

Пријава се може поднети за рефундацију трошкова за набавку максимално пет комада машина, односно опреме од највише два различита добављача или продаваца, док је по један добављач дозвољен за набавку највише три комада рачунарске опреме, једног софтвера, односно софтверске лиценце до 10 копија или, пак, једне услуге дигитализације. Рок за подношење пријаве је 19. фебруар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)