ПОПРАВИТЕ ВИСЕЋЕ МОСТОВЕ! Министар Весић послао инструкцију локалним самоуправама – Поднесите захтев за реконструкцију у року од 15 дана

Б. С.

09. 12. 2022. у 09:00

ГРАДОВИ и општине, али и евентуално други власници висећих мостова широм Србије морају у року од 15 дана да почну да се баве њиховим озакоњењем, јер их је већина без дозволе.

ПОПРАВИТЕ ВИСЕЋЕ МОСТОВЕ! Министар Весић послао инструкцију локалним самоуправама – Поднесите захтев за реконструкцију у року од 15 дана

в.илић

Они који га досад нису започели, да што пре то учине, а они који су у процесу легализације - да је што пре окончају. У року од 15 дана власници су дужни да поднесу захтев за санацију ових ћуприја. По свој прилици, девет висећих мостова је зрело за рушење, а педесетак за - поправку.

Ово је порука инструкције коју је министар грађевинарства Горан Весић упутио свим локланим самоуправама у Србији. Контрола висећих мостова наложена је после несреће у Овчар Бањи у којој су две жене погинуле. Извештаје о стању висећих мостова, у првом позиву, није доставило 56 градова и општина. Ургенцији Републичке грађевинске инспекције није се одазвало 19 од 145, на колико је адреса она послата.

- На основу достaвљених података, установљено је да на територији 126 локалних самоуправа постоји 66 висећих мостова, од чега 11 у добром стању, 46 за санацију, а девет за рушење - стоји у инструкцији министра Горана Весића. - Потребно је да сви власници путних објеката - пешачких висећих мостова у јавној својини евидентирају и утврде стање свих на својој територији. Власници објеката, који су изграђени без грађевинске дозволе, уколико су формирани предмети озакоњења исте окончати, односно иницирати поступке озакоњења.

в. илић

По иницирању поступка, надлежни ће поступити у складу са законом и, ценећи испуњеност других законом предвиђених услова, донети решење о озакоњењу, након којег ће власник бити у обавези да одржава мост. Рок за поступање јединица локалне самоуправе је одмах, а најкасније 15 дана, док ће поступци озакоњења бити решавани по хитном поступку.

Захтев за санацију је потребно поднети одмах након пријема инструкције, а најкасније у року од 15 дана од њеног пријема, док ће решење о санацији бити издато по хитном поступку.

 

КО ЈЕ ВЛАСНИК

ЗА објекте за које није могуће утврдити право својине, сматраће се да је власник локална самоуправа на којој се објекат налази. Власник је задужен за спровођење свих ових задатака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну