МИНИСТАР ВЕСИЋ: Ове године шест милиона путника, престижемо 2019. годину, нови терминал у функцији до лета

Novosti online

02. 12. 2022. у 17:28

ДО краја ове године београдски аеродром “Никола Тесла” имаће шест милиона путника, што је бољи резултат од 2019. године, која је била рекордна, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

МИНИСТАР ВЕСИЋ: Ове године шест милиона путника, престижемо 2019. годину, нови терминал у функцији до лета

Фото Новости

Весић је данас обишао радове на реконструкцији и доградњи аеродрома “Никола Тесла” и најавио да ће до летње сезоне бити отворен нови терминал, што ће значити и мање гужве на аеродрому.

-Дошао сам да обиђем радове и захвалим се партнерима из Француске, компанији Ванси, која управља са око 50-так аеродрома у свету, а овде, у Србији, ради велики посао за нашу земљу, на чему смо им захвални”, рекао је Весић.

Он је подсетио да је “Ванси” према уговору о концесији обавезан да реконструише и догради аеродром, и истакао да се у овом тренутку изводе радови вредни око 150 милиона евра, док је обавеза компаније да укупно уложи око 732 милиона евра.

-Нова зграда, у којој се налази нови терминал, комплетно ће бити зваршена до краја године.

Фото Новости

До почетка летње сезоне нови терминал ће бити отворен, што значи да ћемо пред летње гужве имати потпуно нов терминал ‘Ц’, рекао је министар.

Весић је напоменуо да ће по окончању радова капацитет београдског аеродрома бити 15 милиона путника, троструко већи него пре потписивања уговора о концесији са Вансијем, када је био нешто више од пет милиона путника.

-Добра вест је да ћемо ове године имати више од шест милиона путника на аеродрому, што значи да смо већ ове године остварили бољи резултат него 2019. године, која је била рекордна. А, уверени смо да ћемо наредне године, после свега ссто је урађено, имати и још више путника, поучио је министар Весић.

Фото Новости

Такође, напоменуо је да је “Ванси” поред нове зграде, радио и уметнуту писту, а по отварању новог терминала, започеће и реконструкција старе писте, која никада није обнављана од 1962. године, чиме ће путницима бити обезбеђена додатна сигурност.

Министар је истакао и да ће, по завршетку бити решен и проблем таксиста на аеродрому, који је један од највећих, а уз то је и брука града Београда и целе земље.

-Решићемо тај проблем, и то врло ригорозно заједно са полицијом, градом Београдом и Министарством правде. Неће више група криминалаца да малтретира таксисте који поштено раде свој посао и да им прете. Ти криминалци су брука и срамота за ову земљу. Путници ће овде добијати услугу за коју плате. И тако ћемо показати да су нам комфор и сигурност путника приоритет, рекао је министар Весић.

Генерални директор компаније “Belgrade Airport” Франсоа Беризо изразио је задовољство што је угостио министра Весића на аеродрому, и са поносом му представио све што је до сада урађено развоју београдске ваздушне луке.

Фото Новости

-Неке промене су већ видљиве, стара зграда је обновљена и надограђена, отворена у априлу, и то је био велики корак за нас, да покажемо какав квалитет нудимо путницима и компанијама, рекао је Беризо.

Директор А.Д. Аеродром “Никола Тесла” Саша Влаисављевић захвалио је француским партнерима на сарадњи током четири године од потписивања уговора о концесији.

-Најзначајнија ствар за путнике је да ћемо за следеће године имати и нови терминал и нову писту. У време највеће кризе за авиоиндустрију, компанија је радила несмањеним капацитетом, рекао је Влаисављевић, који је захвалио и министру Весићу на посети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА МИЛОША ЈОВАНОВИЋА: НАТО агресију 2010. називао војна интервенција