МОЛДАВИЈА ПОСТОИГЛА ДОГОВОР СА ГАСПРОМОМ: Плаћа 820 долара за 1000 кубика гаса

П. З. С. / риа.ру

28. 10. 2022. у 16:42

НАБАВНА цена руског гаса за Молдавију у новембру износиће 821 долар за хиљаду кубних метара, што је 210 долара мање него у октобру, рекао је Вадим Чебан, шеф Молдовагаза.

МОЛДАВИЈА ПОСТОИГЛА ДОГОВОР СА ГАСПРОМОМ: Плаћа 820 долара за 1000 кубика гаса

FOTO: EPA

У октобру је република куповала гас по цени од 1.031 долара за хиљаду кубних метара.

-Гаспром ПЈСЦ потврдио је новембарске количине природног гаса за Републику Молдавију у износу од 5,7 милиона кубних метара дневно. Прелиминарни трошак енергетског носача биће 821 амерички долар за хиљаду кубних метара за Молдовагаз дд, написао је Чебан на Телеграм каналу.

Према његовим речима, у зависности од температуре ваздуха, потрошња у новембру је на нивоу од 115-120 милиона кубних метара. У овом случају, 41 милион кубних метара потребних Термоелектрици и неким индустријским предузећима биће замењен мазутом, а преосталих 77 милиона кубних метара биће покривено снабдевањем ПЈСЦ Гаспром (54 милиона кубних метара) и куповином на слободном тржишту и / или од државног предузећа Енергоком (23 милиона кубних метара).

Власти Молдавије су се у октобру прошле године договориле са Гаспромом да продуже уговор о испоруци гаса републици, уз ревизију дуга Молдовагаза 2022. године. Гаспром је саопштио да задржава право да у потпуности обустави испоруку гаса Молдавији ако та земља прекрши обавезе плаћања до 20. октобра, а такође и због грубог кршења рокова за закључивање споразума о измирењу историјског дуга ЈСЦ Молдовагаз.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (1)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)