ВУЧИЋ У ВЛАСОТИНЦУ: "Фабрика "Грунер" важна је за целу државу" (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине/ И. Митић

25. 10. 2022. у 08:27 >> 11:02

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је у Власотинцу отварио нови погон немачке компаније "Грунер" у коме је посао добило још 200 радника.

ВУЧИЋ У ВЛАСОТИНЦУ: Фабрика Грунер важна је за целу државу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: И. Митић

Одговори на питања

Председник је прво говорио о новом погону компаније Грунер.

- Ова компанија уложила је 3, 5 милиона евра за нови погон, а ту су и плате, колико новца је потрошено у околним продавницама, колико новца остаје општини. Посебно сам срећан што сам видео много деце, који су изашли из средње школе. Ја мислим да је то велика ствар за нашу земљу - казао је Вучић и додао да су у овом крају плате са 238 дошле 437 евра.
О Зорани Михајловић

- Много ми је тешко да одговарам посебно кад неко себи даје за право а другом не даје за право. Да смо хтели да избацимо некога избацили бисмо га раније. Ми то не радимо, за разлику од неких других. Ми се не обрачунавамо на начин на који они мисле да је то потребно. Свако о себи довољно говори. Ако вам је после десет година било потребно само неколико сати да све најгоре кажете о својим колегама, а пре тога сте Бога молили да будете изабрани за министра, онда много више говорите о себи него о било коме од нас.

- Ми имамо нашу странку у нашој странци говори свако оно шта жели. И никада никога због тога нисмо избацили. Нити ћемо. Ми увек говориом о променама, о неким новим младим људима. Шта уствари хоћете? Да сви буду венчани за фотељу по 20 година? Па дајте реците нам онда да је то тако.

- На крају крајева свако покаже своје лице.

На питање да прокоментарише изјаву Михајловић да је више неће болети глава јер неће гледати бахаћење и богађење на рачун странке, Вучић каже:

- Разумео сам да је њу болела глава од тога, ја сам о томе јавно говорио. Не знам да ли је у себе гледала или у кога већ. О томе сам говорио јавно. Таквих има и на локалу и у централи, на много места. Ако је неко чинио криминал па што то нисте пријавили полицији? Ја то знам, ја се против тога борим, зато одређене министре и мељамо. И зато одређене директоре предузећа мењамо. Наша странка не сме да буде Г17 и Демократска странка. Зато вршимо те промене. Зато видите оне људе који први пут када се суоче са тим да не добију фотељу, не треба им ни три минута да покажу због чега су ту били.

Фото: И. Митић

О захтеву за пререгистрацију возила на КиМ

О позиву Србима на КиМ да пререгиструју своја возила до 31. октобра, председник је казао:

- Сви у Квинти рећи ће да су против тога и да су тражили од Приштине одлагање, али да је Курти био против. Тешко време предстоји, ми ћемо бити уз Србе на КиМ, који су показали да не желе да слушају Куртија, ни друге, већ себе и своју савест.

- Тешко време предстоји за наш народ, и би било сумануто да сада предвиђам било шта.

О војној вежби

Вучић је потврдио да је у току велика војна вежа "Маневри 2022" на нивоу целе државе.

- Једна од највећи, од много хиљада војника. Нисмо хтели да причамо о томе, ја сам у току. Уобичајено, ми радимо свој посао. Сви родови војске су укључени, и морнарица, и ратно ваздухопловство, копнена војска. Вежба се одржава од Сомбора до Пештера, Пасуљанских ливада до Лесковца.. Сваке године имамо вежбе, само што смо сада укључили више људи. Много ћемо да улажемо у нашу војну индустрију - казао је председник.

Фото: И. Митић

О рату у Украјини

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се он нада неком договору када је реч о рату у Украјини, али га не види, тако да се плаши да може да буде само горе.

- Плашим се да ће бити само горе. Проблем је што нико не жели компромис, већ само пораз друге стране. Док ствари не постану јасније, а неће скоро постати јасније, плашим се да ћемо да имамо тежак сукоб и све тежу ситуацију -  рекао је Вучић.

Директна линија за Кину

Вучић је саопштио и лепу вест коју му је саопштио Синиша Мали.

- Јавио ми је сада да од децембра летимо за Кину, то јест Тјенђин, Ер Србија лети директно. После од априла летимо за Чикаго, а после и до Торонта - навео је председник.

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће Ер Србија од децембра директно летет иза Пекинг, то јест Тјенђина који се налази на готово пола сата од Пекинга.

Вучић је нагласио да ће један Београд и мала Србија имати директне летове за Њујорк, Пекигн - Тјенђин, Чикаго и Торонто.

О хапшењу због убиства Оливера Ивановића

Председник је кратко прокоментарисао и недавно хапшење због убиства Оливера Ивановића. Вуцић је рекао да не зна ништа о хапшењу Србина поводом наводне умешаности у убиство Оливера Ивановића, као и да сумња у верзију догађаја Приштине.

- Све што су ухапсили до сада су пустили... Они нама ништа нису послали, нисам добио ни папире. Тако да стварно не знам о коме се ради - рекао је председник.

О подстицају рађања

- То је једна једначина са више непознатих у целом свету. Сви се боре на различите начине. Ове године смо и ми своје бројеве поправили. Ове године имамо 600.000 мање мртвих, и због короне и свега. Суштина је у томе да, чини ми се, да подигнемо националну свест, и да променимо тај себични однос, и да размишљамо о будућности своје земље - додао је Вучић.

Председник је додао да је свака идеја о порасту наталитета добродошла.

Фото: И.Митић

Обраћање председника Вучића

Председник Александар Вучић обратио се присутнима:

- Много сам срећан што сам по трећи пут овде у Грунеру и што опет имам добре вести. Ова фабрика важна је за Власотинце, за цео југ Србије, зе целу државу. Били смо много нападани када смо уводили дуално образовање. Мени је Шимон Перез рекао - тек када вам деца са 14 година науче да једнако раде колико и да уче и када ми старији који смо завршили факултете будемо једнако учили колико и радили, моћи ћемо да рачунамо да имамо будућност. Ово је једини начин да успемо нешто - казао је председник, који је поменуо тренинг центар који ће се направити за све младе.

- Оно чиме ја као председник могу да се поносим јесте да са Немачком имамо размену од 7, 2 милијарде евра у првих осам месеци - казао је Вучић и додао како, захваљујући оваквим инвестицијама, људи могу да остану у Власотинцу, да ту живе и раде.

- Хвала вам што волите Србију, што је фабрика у Србији већа него у Тунису и Индији. Хвала вама, драги радници, због вас овде добили смо фабрику у Ваљеву. Да замолим власнике да мало повећају плате радницима. То је моја молба. Све најбоље вам желим, да дуго остане овде Грунер компанија, нека живи Власотинце и југ Србије.

Како је рекао председник, захвалан је и срећан на нових 200 радника.

Конрад: Грунер симбол овог региона

Анке Конрад, амбасадорка Немачке у Србији, казала је да је Грунер постао симбол овог региона.

- Надам се да ће више инвеститора, домаћих и страних, следити пример Грунера - истакла је амбасадорка и додала да се радује сарадњи са председником Вучићем.

И.М.

Шпрајцер: Јако важна инвестиција

Мартин Шпрајцер, генерални директор компаније Грунер, обратио се на почетку присутнима.

- Ова инвестиција је јако важно. Лично сам веома срећан што сам овде данас, да присуствујем успеху између Грунера и Србије. Прича Грунера у Србији почела је 2007. године. Данас смо уложили 23, 7 милиона евра у Грунер у Србији - казао је Шпрајцер и навео да је овој компанији јако стало до животне средине.

- Грунер глобално запошљава 1.500 стотина људи. Србија ће бити наша водећа фабрика, када причамо о производној технологији. Кључ овог успеха су људи, уложили смо у дуално образовање. Ми вреднујемо људе који предузимају кораке и одговорност...У Техничкој школи у Власотинцу смо партнери у дуалном образовању. Тиме што смо партнери, имамо добробит и за Грунер и за Власотинце. Ми нудимо велику перспективу младим људима. Сматрамо да смо спремни за будућност и да се суочимо са бројним изазовима.

И.М.

Након састанка, Вучић кренуо у обилазак у погона

Председник је по доласку имао састанак са власницима компаније "Грунер", након ког је кренуо у обилазак погона. Вучић тренутно разговара са запосленима, а посебно младима. Председник је посебно истакао да је важно да млади људи почињу да раде.

- Ово је једини начин да успемо. Добро је да су овде у фабрици. Зато могу да рачунају на посао овде када заврше школу. Они су 40 одсто ђака одмах примили по завршетку - казао је Вучић.

Фото: И.Митић

Фото: И.Митић

Ова компанија је постојеће производне капацитете, са 7.000, проширила на 11.500 метара квадратних, а тренутно има укупно 750 запослених.

Фото: И.Митић

Отварањем свог четвртог погона "Грунер" обележава 15 година рада у Власотинцу. Свечаности ће, како је најављено, присуствовати и немачка амбасадорка у Србији Анке Конрад.

Фото: И.Митић

Фото: И.Митић

Фото: И.Митић

Делови за аутомобилску индустрију

Компанија производи делове за многе реномиране фирме у аутомобилској индустрији.

На 4.500 квадрата новог пословног простора смештена је модерна технологија за производњу делова, од пластике и метала, као и алата за овдашњу производњу, али и светско тржиште.
Систем дуалног образовања
Немачка компанија, у сарадњи са власотиначком Техничком школом, већ осам година подржава систем дуалног образовања. У њеним радионицама ученици виших разреда, уз новчану надокнаду, проводе и до три дана недељно. Тренутно се у овом предузећу школују кадрови са смерова: индустријски механичар, електричар, техничар мехатронике и ЦНЦ оператер.
Немачки "Грунер" је пример добре праксе и код штедње, односно улагања у зелену енергију. Ово предузеће је први комерцијални купац-произвођач електричне енергије у Србији.
У последњих шест година инвестирао је у топлотне и расхладне пумпе, соларне електране, лед расвету и соларне цеви, користећи сунчеву светлост за осветљење унутар производње.
 
БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (121)

Шта се деси организму када се одрекнемо ХЛЕБА на месец дана?