ОТВОРЕНИ БАЛКАН ПРУЖА БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ: Веселинов и Миленковић о прекограничној сарадњи

Д. РИСТИЋ

15. 10. 2022. у 18:58

ИНИЦИЈАТИВА ,,Отворени Балкан” даје вишеструке могућности за међусобну сарадњу на добробит грађана обе земље, закључено је на пријему који је за отправницу послова амбасаде Републике Северне Македониjе, Михаелу Веселинов, приредио градоначелник Врања др Слободан Миленковић је са сарадницима.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ПРУЖА БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ: Веселинов и Миленковић о прекограничној сарадњи

D. Ristić

Билатерални односи Републике Северне Македоније и Србије су одлични и то се са централног преноси на локални ниво, истакла је Михаела Веселинов. 

- Више могућности нам даје иницијатива ,,Отворени Балкан” у смислу остваривања веће добробити за наше грађане и проширење сарадње у различитим областима, попут туризма, културе, спорта, гастрономије, а амбасада ће увек пружити пуну подршку за реализацију заједничких пројеката - поручила је Веселинов. 

Веома је важна међусобна размена искустава и информација у циљу паралелног развоја српских и македонских локалних заједница, истакао је Миленковић и додао:

- Заинтересовани смо за реализацију пројеката прекограничне сарадње, који би допринели остваривању бенефита за обадве стране и у том смислу већ су покренуте иницијативе. У наредном периоду наставићемо са активностима и пројектима у циљу оставаривања још веће међусобне повезаности са Републиком Северном Македонијом. 

Тежња је да се односи македонског и српског народа продубљују и шире и да се сарадња развија у различитим областима, а Врање већ има изузетну сарадњу са Кумановом, са којим је град побратим. 

Састанку су присуствовали и Борче Величковски, председник Националног савета македонске националне мањине, Никола Кипровски председник ИО македонске националне мањине и Пецо Ристески, председник Удружења грађана македонске националне заједнице Пчињског округа "Гоце Делчев".

БОНУС ВИДЕО - ВИНСКА ВИЗИЈА ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА: Председник Вучић и лидери региона отворили сајам вина у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (0)

САВРШЕН, МАЊИ ХОТЕЛ БЛИЗУ ЦЕНТРА: Идеалан за одмор у пару, са бебом или малим дететом – све што вам треба, ту је