НОВИ ПРОПИС Забрана претицања за теретна возила на ауто-путевима: Министар Момировић о новој иницијативи

Novosti online

28. 09. 2022. у 19:29

НАКОН анализиране упоредне праксе и различитих “пилот” пројеката, ЈП "Путевима Србије" упутили смо иницијативу за израду студије везане за забрану претицања за теретна возила на ауто-путевима у одређеним временским интервалима када је појачан интензитет саобраћаја, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након одржане Панел дискусије под називом "БЛИЦ БИЗНИС" ПАНЕЛ Електрични аутомобили – прилике, препреке и глобални трендови.

НОВИ ПРОПИС Забрана претицања за теретна возила на ауто-путевима: Министар Момировић о новој иницијативи

Фото: Н. Скендерија, Профимедиа

- Циљ нам је да убрзамо саобраћај како би људи путујући аутопутевима до својих одредишта стизали брже, а забраном претицања за теретна возила на ауто-путевима ће се смањити гужве, убрзати саобраћај и додатно повећати безбедност учесника у саобраћају - истакао је министар Момировић и додао да је Србија важна транзитна земља у Источној Европи, а Влада Републике Србије и ресорно министарство на чијем сам челу воде активну саобраћајну политику што подразумева и то да МГСИ тренутно ради на изради Националне стратегије развоја саобраћаја.

- Када је реч о даљем развоју е-мобилности Влада Републике Србије даје подршку путем субвенција за јавни превоз (такси превоз) од 8.000 евра за куповину новог аутомобила са електричним или хибридним погоном, а обезбеђене су и субвенције до 5.000 евра за грађане за куповину возила на електрични или хибридни погон. Очекујемо да се приватни сектор додатно активира и укључи када је реч о обезбеђивању и увођењу пуњача за електричне аутомобиле на местима где су хотели, мотели, одмаралишта или пумпе на нашим путевима - закључио је Момировић.

На Панел дискусији "БЛИЦ БИЗНИС" ПАНЕЛ Електрични аутомобили – прилике, препреке и глобални трендови министар Момировић са осталим учесницима разговарао је и о расположивој инфраструктури за електричне аутомобиле, увођењу заједничког система електронске наплате путарине у земљама “Отвореног Балкана”, актуелним пројектима и стратешким оквирима, али и о будућим корацима у правцу убрзања саобраћаја и повећања безбедности.

БОНУС ВИДЕО -"НОВОСТИ" НА ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ НОВИ САД: Шта се тренутно ради и какви су планови

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

(УЖИВО) ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

НАКОН 287 одиграних дуела и 76 година дугог ривалства, четвртак 8. децембар 2022. постао је дан када су се кошаркаши Партизана и Црвене звезде први пут у историји састали у Евролиги, а атмосфера пред утакмицу је била таква да су судије остале у неверици.

08. 12. 2022. у 20:44

Коментари (2)

ЗАХАРОВА О ИЗЈАВИ БОРЕЉА ДА НА БАЛКАНУ НЕ ЗНАЈУ КО ЈЕ ПУТИН: Деградација Запада не значи да је у току исти процес и код других народа