БЕЗ УГОВОРА ХТЕЛИ ДА НАПЛАТЕ ФАНТОМСКИ ЦЕХ: Власнику стана у Београду стигао рачун за интернет од СББ од 43.000 динара

Б. Царановић

26. 05. 2022. у 12:19

КОРИСТИЛИ, не користили, рачун стиже. Да је тако, уверила се Београђанка Тамара Ј., која је пре неколико дана сазнала да је оператер СББ терети за 43.151 динар, за интернет. Осим рачуна, како каже, за фантомски дуг, стигло јој је и писмо од повериоца, фирме коју је СББ унајмио, да тај дуг и "утера". Уговор са оператером је склопио станар и уредно раскинуо, пре три године, а објашњења на шта се односи дуговање, није добила.

БЕЗ УГОВОРА ХТЕЛИ ДА НАПЛАТЕ ФАНТОМСКИ ЦЕХ: Власнику стана у Београду стигао рачун за интернет од СББ од 43.000 динара

Фото Shutterstock

Према речима наше саговорнице, стан у новобеоградском Булевару Зорана Ђинђића је 13 година био изнајмљен предузећу које је имало уговор за коришћење интернета са СББ. Међутим, пре три године, када је власник фирме отказао стан и одселио се, отказао је и интернет и прекинуо уговор са СББ. Наредних годину дана, како је испричао власник стана, без обзира на прекид, стизале су му коверте од овог оператера и рачуни.

- Пошто сам добила ова два писма од СББ и фирме која их заступа, адресирана на мог оца, почела сам да истражујем на шта би тај дуг могао да се односи - прича Тамара. - У време када смо издавали стан фирми са којом је СББ имао уговор, власник стана је био мој отац, али никада није склапао уговор са овим оператером, нити је носио личну карту и потпуно нам је нејасно како уопште СББ има податке о њему као власнику стана. У међувремену, отац је стан пребацио на мене. Како сам сазнала ових дана, бивши станари су имали проблем са овим оператером који их је прогањао и дуже од годину пошто су уредно прекинули уговор са њима. Упорно су им тражили да и даље плаћају накнаду за интернет, иако су се иселили из стана и одјавили интернет.

Како наша саговорница претпоставља, дуг за који терете њеног оца, а у стану чији он већ дуго није власник, вероватно се односи на све месечне накнаде за интернет протекле три године, од када су закупци отказали услугу.

 

Приватна архива

- Наводно су после препуцавања са њима, које је трајало дуже од годину дана, бивши станари решили проблем, односно како ми је објашњено, СББ је коначно схватио и прихватио да је отказан интернет у том стану - објашњава Тамара. - Углавном, рачуни им више нису стизали. Изгледа да су само пребачени на друго име. Забрињавајуће је да ствари могу тако да функционишу и да ће то можда негде да прође. У том стану сада имамо друге закупце који имају уговор за интернет са другом кућом. Оно што јесте необично је да рачун бива пребачен на тадашњег власника стана, који није имао уговор ни са једним оператером.

Када су пре неколико дана стигле спорне коверте, отац наше саговорнице, који иначе живи у једном војвођанском граду, отишао је у СББ централу у том месту и поднео жалбу.

- Сада чекамо одговор и образложење - каже Тамара. - У међувремену, чула сам да ово није усамљен случа, и да се овакве ствари дешавају и другима и од разних институција.

СББ: ЖАО НАМ ЈЕ, ДУГ ЋЕ БИТИ ИЗБРИСАН

ИЗ Компанине СББ су нам на молбу да провере споран рачун и образложе како се догодио брзо одговорили, рекавши да им је жао због непријатности које је доживела наша саговорница, као и да ће дуг бити отписан.

- Увидом у нашу евиденцију установили смо да је наведено потраживање настало по основу уговора са правним лицем које је некретнину корисника који се обратио вашем листу, користило за седиште своје фирме - каже Ива Гајић, директор за односе са јавношћу СББ. - Дуговање које је стигло на наплату настало је по основу уговора фирме са седиштем на наведеној адреси стана корисника, а који је раскинут у новембру 2021. године. Као компанији, којој је задовољство корисника један од најважнијих циљева жао нам је због настале ситуације и непријатности. Са корисником је контактирао наш агент и обавестио га о одлуци о отпису наведеног потраживања.

Да је дуг отписан, потврдила нам је и Тамара Ј.

- Убрзо пошто сте контактирали са њима, јавили су ми се представници СББ и рекли да ће бити обрисана задужења на тој адреси, са образложењем да је у питању системска грешка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)