РЕД ВОЖЊЕ И СТАНИЦЕ: После три године, возови од сутра поново возе од Београда до Новог Сада - ово су сви детаљи

С. Б.

18. 03. 2022. у 07:15

ПУНЕ три године и који месец прошло је како је последњи пут воз превезао путнике од Београда до Новог Сада и назад.

РЕД ВОЖЊЕ И СТАНИЦЕ: После три године, возови од сутра поново возе од Београда до Новог Сада - ово су сви детаљи

Фото: Принтсцреен/Пинк

Од сутра се, после неколико месеци тестирања и усаглашавања, враћа на редовну трасу.

Пет пута дневно возиће најбржи "интерсити", четири пута "регио експрес" и девет пута "регио", који не пропушта ниједну станицу. Ценовник, званично, још није објављен. Једино је извесно да ће у промотивном периоду, не зна се докле, вожња у једном правцу коштати 300 динара. Као и у осталим возовима, деца до седам година се возе бесплатно.

Министар саобраћаја Томислав Момировић више пута је најавио да би повратна карта "интерситијем" требало да кошта 1.600 динара. Уочи самог поласка воза, међутим, у његовом кабинету више не располажу овим подацима. И у "Србија возу" су нас јуче уверавали да ценовник још није формиран. Путници, који су усмерени на ову линију свакодневно, тако су и даље у неизвесности да ли им је и за колико воз исплативији од аутобуса.

Дуго очекивана железничка веза два града возиће у три варијанте. Најбрже гарнитуре прелазиће трасу за 36 минута. Осим на почетној и крајњој станици, стајаће још само у Новом Београду.

Средње брзи, односно "регио експрес", воз стајаће на седам успутних станица: Нови Београд, Батајница, Нова Пазова, Стара Пазова, Инђија, Бешка и Сремски Карловци. Просечно време путовања трајаће 49 минута. И у овој варијанти путнике ће возити нове KISS 200 гарнитуре и то на спрат.

Илустрација В. Н.

Коме се и не жури баш толико, на располагању је "регио". Он ће имати по девет полазака сваког дана и два града ће спајати за 57 минута. Возиће "штадлер" гарнитуре, али типа "флирт".

Највећу дозвољену брзину од 200 километара на сат, путници ће осетити од станице Батајница до распутнице Карловачки виногради, у дужини од 41,4 километра. Путници у возу могу да рачунају на услужење, које не улази у цену карте, пуњаче за електронске уређаје, интернет...

БРЗ КАО СОКО

"СРБИЈА воз" је бреднирао брзе возове. После спроведеног конкурса изабрано је име "соко".

По најбржој птици која лети небом Србије, зваће се и најбржи возови. Овај бренд имаће и наредне брзе гарнитуре које буду пуштане у саобраћај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БОДРУМ ЈЕ ЈЕДНО ОД ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА У ТУРСКОЈ: Diamond of Bodrum је диван хотел у центру овог дивног градића