ПОРЕСКА УПРАВА ПОДСЕЋА: Истиче рок за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Танјуг

28. 01. 2022. у 10:39

ПОРЕСКА управа подсетила је данас пореске обвезнике да је крајњи рок за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију 31. јануар.

ПОРЕСКА УПРАВА ПОДСЕЋА: Истиче рок за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Фото Shutterstock

У саопштењу Пореске управе наводи се да, да би се пријавили за субвенције, порески обвезници најпре треба да пријаве податке о локацијама продајних објеката путем портала Пореске управе еПорези.

Постојећи обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра.

Нови обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку за један електронски фискални уређај у износу од 100 евра по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији.

Обвезници фискализације који нису евидентирани као обвезници ПДВ-а на дан подношења Изјаве о заинтересованости за финансијску подршку за фискализацију, финансијску подршку остварују у износу увећаном за 20 одсто.

Обвезник фискализације може поднети само једну Изјаву.

Пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију почело је 15. октобра прошле године.

БОНУС ВИДЕО: ДРЖАВНЕ СУБВЕНЦИЈЕ КАО МАГНЕТ: Велико интересовање за тракторе на Агро Белграде 2022

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)