ВРЕДНОСТ КРИПТОВАЛУТА ТОНЕ: Биткоин изгубио 50 одсто вредности, ни друге валуте не изгледају много боље

Novosti online

23. 01. 2022. у 01:15

НАЈВЕЋА светска дигитална имовина биткоин у једном тренутку пала је на 34.350 долара, према подацима платформе Коинмаркеткапа, што је скоро половина максималне вредности коју је достигао у новембру прошле године када се трговао за скоро 68.000 долара.

ВРЕДНОСТ КРИПТОВАЛУТА ТОНЕ: Биткоин изгубио 50 одсто вредности, ни друге валуте не изгледају много боље

Фото: Депоситпхотос

Након великог пада у четвртак увече, када су неке од најјачих криптовалута изгубиле и више од 10 одсто своје вредности, и делимичне стабилизације током петка, у суботу ујутру наставио се лош тренд за дигитални новац.

Овај пад „збрисао“ је више од 600 милијарди долара тржишне вредности биткоина, док је са целог крипто тржишта „нестало“ више од једног билиона долара, преноси Блумберг рачуницу компаније „Биспок инвестмент груп“.

Као један од разлога за нагли пад вредности криптовалута наводи се најава администрације САД да би следећег месеца могла да буде објављена почетна владина стратегија за дигиталну имовину, и да ће од савезних агенција бити затражено да процене ризике и могућности које она представља.

Поједини аналитичари очекују даљи пад криптовалута, па су се појавиле и прогнозе да би након евентуалног смањења вредности до 30.000 долара могло да се догоди драстично урушавање биткоина, чија би цена могла да падне све до 10.000 долара.

Током последња 24 сата најпознатија криптовалута изгубила је више од шест одсто своје вредности, док је у протеклих недељу дана цена смањена за 16 процената.

Тренутна цена биткоина је 35.900 долара, а тржишна капитализација је нешто мања од 683 милијарде долара.

Итер, друга највећа криптовалута по тржишној капитализацији, потонуо је за 24 сата скоро 10 одсто, на 2.490 долара. Пад у протеклих недељу дана износио је око 24 процената, а тржишна капитализација је на нивоу од 299 милијарди долара.

И све остале водеће дигиталне валуте налазе се „у црвеном“, па су тако губитке у протекла 24 сата забележили солана (14,70 одсто), БНБ (11 одсто) и кардано (8,17 одсто). полкадот је изгубио 13,74 одсто вредности, а Тeтера 13,29 процената.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)