ПРОИЗВОДЊА МЕСА НА БАЗИ БИЉА У СРБИЈИ: Гигант планира градњу новог погона у Сурчину

Novosti online

07. 11. 2021. у 21:38

У СУРЧИНУ се планира градња новог погона компаније Нестле у Србији, који ће имати део за производњу, замрзавање и паковање.

ПРОИЗВОДЊА МЕСА НА БАЗИ БИЉА У СРБИЈИ: Гигант планира градњу новог погона у Сурчину

Архива

У погону ће се производити четири врсте производа (шницле, медаљони, прса и филе), на бази соје, глутена, уља уљане репице, екстракта квасца, брашна, сирћета и воде, са додатком арома.

Секретаријат за заштиту животне средине Града Београда огласио је јавни увид у захтев за одлучивање и потреби процене утицаја на животну средину пројекта производног објекта Нестле ПБМС у Сурчину.

Погон је планиран као доградња и реконструкција постојећег дистрибутивног центра у оквиру индустријског комплекса Нестлеа у Сурчину.

Наводи се да је развојним планом Нестле предвиђено проширење асортимана производа, па је изабрала своју производну локацију у Србији за производњу нових производа на биљној бази, преноси Екапија.

Предвиђено је да се непосредно после изградње производног објекта и пратећих објеката који су у функцији производње, у току ове године изведе производна линија која ће се користити за производњу ПБМС производа Генерације 1, а касније, у току 2023. године, планирано је извођење производне линије која ће се користити за производњу ПБМС производа Генерације 2.

Технолошки поступак производње између осталог подразумева екструдирање и сечење у четири наведена облика, панирање, пржење полупроизвода, грил маркирање, замрзавање и паковање.

У пројекту се истиче да су истраживања компаније Нестле усмерена на исхрану која ће смањити ризик од болести данашњице, попут гојазности, дијабетеса и болести крвних судова и додаје да ће се око 50 одсто укупне производње новог постројења састојати од производа Генерације 1.

Јавни увид траје до 22. новембра.

Како подсећа портал, Нестле на глобалном нивоу у оквиру свог бренда Garden gourmet, већ неколико година уназад производи нуди веганске и вегетаријанске производе.

Компанија је недавно најавила и улазак на тржиште лабораторијски узгојеног меса.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (2)

СМОКИ ИМ БИО КАО ОТАЦ, АЛИ НИЈЕ СВЕ БИЛО БАЈНО: Бес на снимању искаљивали на нама! Катарина Радивојевић хтела да напусти глуму