ДА ЛИ ЋЕ ЈУТЈУБ "ПРОГОВОРИТИ" СРПСКИ? Многи корисници већ примећују промене

Новости онлајн

05. 05. 2021. у 13:49

НЕКИ корисници популарне видео платформе већ су почели да виђају нове опције за превођње, и на десктоп рачунарима, и на мобилној апликацији

ДА ЛИ ЋЕ ЈУТЈУБ ПРОГОВОРИТИ СРПСКИ? Многи корисници већ примећују промене

FOTO: Depositphotos

Гугл, у последње време, ради на унапређивању својих техника превођења између неких различитих језика. Популарни Гугл транслејт је све бољи, а део тих напора би ускоро могао да постане видљив и на Јутјубу.

Неки корисници популарне видео платформе већ су почели да виђају нове опције за превођње, како на десктоп рачунарима, тако и на мобилној апликацији. Нова опција је још увек у експерименталној фази, па велика већина корисника неће моћи да је види ни у опцијама, нити као део неког актуелног ажурирања.

Реч је о аутоматском превођењу звука и исписивају превода у титловима испод видеа. Сајт Андроид Полице је од својих дојављивача сазнао да је опција у фази тесирања понуђена само за превод са енглеског на португалски и турски језик. Систем, такође, аутоматски преводи друге исписе на филму и додатне описе.

Чињеница је да је Јутјуб највећа и најпопуларнија видео платформа на вебу, на коме се налазе стотине милиона различитих снимака. Увођење аутоматског превођења би донело велику предност у коришћењу платформе широм света и донело још много прегледа. Наравно, под претпоставком да Гоогле претходно креира велику базу прецизни базу језика, коју ће користити и Транслејт и Јутјуб.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)