НА ПОСАО ДОЛАЗИ БЕЗ СЛУЖБЕНОГ ВОЗИЛА: Фотографија патријарха како пешачи изненадила многе, али то за њега није необично (ФОТО)

Novosti online

01. 05. 2021. у 19:48

РАЗДАЉИНУ од девет километара уместо аутомобилом патријарх Порфирије на Велики петак је прешао пешачећи, без пратње, без помпе.

НА ПОСАО ДОЛАЗИ БЕЗ СЛУЖБЕНОГ ВОЗИЛА: Фотографија патријарха како пешачи изненадила многе, али то за њега није необично (ФОТО)

Фото: П. Милошевић/Фацебоок/Владимир Ђурђевић

И то није јединствен случај, он на посао у Патријаршију свакога дана долази без службеног возила, за то се само сазнало јер је неко враћајући се с посла забележио овај призор.

За многе је фотографија која је јуче објављена на друштвеним мрежама, на којој се види како Његова светост патријарх српски Порфирије пешачи Мостарском петљом, била изненађење, али не и за оне који га познају.

- То није ништа ново већ његова пракса коју је стекао у Загребу и коју практикује и у Београду, када год може - каже саговорник близак патријарху.

Он се том приликом упутио из патријаршијске резиденције на Дедињу у Саборну цркву на изношење пластанице. Тако је раздаљину од девет километара, уместо да је пређе аутомобилом, препешачио.

- Поглавар СПЦ на посао у Патријаршију долази без службеног аутомобила, али је сада забележено и фотографијом па је и јавност упозната - кажу из Патријаршије.

Оно што је још више изненадило је што је ишао сам без обезбеђења, а за њега је изненађење што је ситуација добила толики публицитет, кажу у Патријаршији.

О читавој ситуацији почело је да се прича након што је Владимир Ђурђевић забележио фотографију када се враћао, коју је поделио на свом Фејсбуку уз речи да је направио као "доказ да ни у кога не треба упирати прстом, а при том не видети себе", а коју су људи почели масовно да деле и коментаришу на друштвеним мрежама наводећи како их подсетила на патријарха Павла.

Vracam se sa posla, idem kuci u Valjevo, tokom praznika. Prelazim “Mostarsku petlju” idem ka Prokopu, i tek sto sam...

Posted by Vladimir Djurdjevic on Friday, April 30, 2021

 

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА СЕ ДЕШАВА У ВОЗИЛУ У ТРЕНУТКУ НЕСРЕЋЕ: Симулација тешких удеса (ФОТО/ВИДЕО)