ВАЖНО ЈЕ ДА ОЧУВАМО ТРАДИЦИОНАЛНЕ СПОРТОВЕ: Министар Удовичић на Етноспорт форуму у Истанбулу са највишим званичницима Турске

Novosti online

10. 04. 2021. у 17:05

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић је на позив Неџмедина Билала Ердогана, председника Светске конфедерације традиционалних спортова и др Мехмета Мухарема Касапоглуа, министра омладине и спорта Републике Турске, узео учешће на Етноспорт форуму у Истанбулу, који је званично отворио председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган.

ВАЖНО ЈЕ ДА ОЧУВАМО ТРАДИЦИОНАЛНЕ СПОРТОВЕ: Министар Удовичић на Етноспорт форуму у Истанбулу са највишим званичницима Турске

Фото: Министарство омладине и спорта

У обраћању министар Удовичић је истакао значај очувања традиционалних спортова чијом се популаризацијом и масовношћу ствара не само спортска вредност, већ и спона између младих и традиционалних вредности.

На тај начин, кроз неговање вештина и покрета, преноси се генерацијско наслеђе, што директно утиче и на физичко и ментално здравље.

Министар Удовичић је нагласио значај ове додатне вредности посебно у временима изазова који су на глобалном нивоу у свим сферама друштва и деловања.

Такође, врхунски спорт је медијски доминатан, али једнако важно је бављање спортом у свим његовим облицима у целој популацији јер то заправо јесте предуслов здравља, а традиционални спортови су управо један од највреднијих механизама за обезбеђење овог циља, закључио је министар Удовичић.

На маргинама форума министар Удовичић састао се и билатерално са својим колегом др Мехметом Мухаремом Касапоглуом и том приликом разговара о утицају пандемије на спорт и младе и интензивирању билатералне сарадње у областима омладине и спорта две државе.

Министри су конкретизовали пројекте које ће убудуће реализовати кроз потврђено добро сарадњу и искуства спортиста и тренера две земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)