ОСВАНУО МУРАЛ ПОСВЕЋЕН СРПСКОМ ХЕРОЈУ: Руски добровољац Алберт Андијев овековечен у Београду, исписане и његове чувене речи (ФОТО)

Новости онлине

17. 03. 2021. у 15:40

КОД Дома омладине у Београду освануо је мурал посвећен легендарном руском добровољцу снајперисти Алберту Ахсарбековичу Андијеву, који је у недељу 14. марта преминуо од вируса корона.

ОСВАНУО МУРАЛ ПОСВЕЋЕН СРПСКОМ ХЕРОЈУ: Руски добровољац Алберт Андијев овековечен у Београду, исписане и његове чувене речи (ФОТО)

Фото: Новости

Поред лика српског хероја, на зиду је исписана и његова чувена изјава којом је објаснио да око није изгубио, већ га је оставио на Косову и Метохији.

- Нисам ја изгубио око, ја сам га оставио. Да кад сви други разлози нестану, имам макар тај разлог да се вратим на свето Косово и Метохију и потражим то око.

Фото: Новости

Андијев, који је рођен у Јужној Осетији, 1999. године је прешао хиљаде километара да би бранио нашу земљу током НАТО бомбардовања.

По доласку на Косово Андијев је распоређен као снајпериста у 549. моторизовану бригаду која је бранила саму државну границу према Албанији и Македонији у дужини од 150 километара.

У акцији против терориста код Суве Реке погођен је у око, након чега је снајпер пребацио на друго раме и језиком обрисао нишан од крви. Наставио је да се бори све док се није онесвестио.

После рата је остао да живи у Србији, оженио се и добио сина. Биће сахрањен у понедељак 22. марта на Централном гробљу у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

РЕТКО ВИЂЕНА СЛИКА: Овако је Војислав Шешељ изгледао у младости (ФОТО)