НАСИЛНИК НА ОНЛАЈН НАСТАВИ, А ДЕВОЈЧИЦА У КЛУПИ: Случај вршњачког насиља у основној у Шиду добио привремени епилог

С. КОСТИЋ

07. 03. 2024. у 12:30

Ученик петог разреда ОШ "Сремски фронт" у Шиду, који је у више наврата малтретирао другарицу из разреда, па је девојчица од страха престала да иде у школу, удаљен је јуче са часова и све док се не заврши дисциплински поступак наставу ће пратири онлајн.

НАСИЛНИК НА ОНЛАЈН НАСТАВИ, А ДЕВОЈЧИЦА У КЛУПИ: Случај вршњачког насиља у основној у Шиду добио привремени епилог

фото ОШ ''Сремски фронт'' Шид

Ово је "Новостима" потврдила директорка школе Бојана Лепињица.

Једанаестогодишња девојчица, жртва вршњачког насиља, вратила се у ђачку клупу, потврдила је директорка:

- Случај је пријавила мајка девојчице. Тим за заштиту ученика од дискриминације, насиља, занемаривања и злостављања разматра и остале пријаве које су стигле у вези са овим дечаком - рекла нам је директорка.

Једанаестогодишњи ученик који је од почетка нове школске године прешао у ОШ "Сремски фронт" у Шид, без икаквог разлога малтретирао је девојчицу, а њена мајка је детаље изнела на платформи "Чувам те".

- Тај дечак није крив, већ околина, њему треба да се помогне или спречи трагедија, зато сам хтела да ово престане - каже мајка девојчице. - Моја ћерка се плашила да иде у школу. Он је њу гурао, ударао столицом, вређао, добијала је претње од њега, свашта јој је радио. Зашто, ни он не зна. И не само њој, већ и осталим девојчицама. Једну је вијао, па је из страха искочила кроз прозор.

Звали тату да га води кући

Након што је школа испоштовала законску процедуру, обавештене су све надлежне инситуције, Центар за социјални рад, Полицијска станица у Шиду, Школска управа. Дечак насилник дошао је јуче у школу, али су позвали његовог оца да га води кући и удаљи са наставе до краја дисциплинског поступка.

Мајка прича да је заједно са кћерком прошла све њене страхове, а тренутно је у седмом месецу трудноће.

- Из страха од њега, ћерка је последње две недеље престала да иде у школу, а све то малтретирање трајало је од септембра. Сада је боље, тамо је и школски полицајац у којег деца имају велико поверење. Шта ће бити после 30 дана када се заврши дисциплински, видећемо, надам се да се ово више неће поновити, ни мом детету ни неком другом - прича мајка.

Родитељи деце која похађају ову школу рекли су нам да су упознати са овим случајем, а за дечака који малтретира вршњаке кажу да је "беозбразан и да понижава децу".

- Тачно је да се дете понаша као насилник. Сада мучи децу да не сведоче против њега, улива им страх. Када онако висок, крупан, стане испред њих, они се јадни престраше. Чуо сам да су његови родитељи пријавили школу покрајинској просветној инспекцији јер, тврде да они њега малтретирају. - прича С. Р. један од родитеља чије дете похађа ову школу.

Родитељи кажу да је дечак пребачен у ову школу, јер су му се родитељи развели, а не због насиља у ОШ "Бранко Радичевић", коју је раније похађао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

А ДВА ДАНА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ... Невероватан списак! Међународни олимпијски комитет објавио ко од Руса може на Игре Париз 2024