ДО ПЕТКА ТЕМПЕРАТУРЕ ИЗНАД ПРОСЕКА, А ОНДА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Тодоровић открива какво нас време чека до краја марта

Novosti online

21. 03. 2023. у 08:32

ПРОЛЕЋЕ је стигло синоћ у 22 часа и 24 минута, а чувени метеоролог Недељко Тодоровић истакао је да је зима давно прошла и да су пред нама дани са температуром изнад просека за ово доба године.

ДО ПЕТКА ТЕМПЕРАТУРЕ ИЗНАД ПРОСЕКА, А ОНДА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Тодоровић открива какво нас време чека до краја марта

Фото: Н. Живановић

Метеоролог наводи да постоји могућност слабих падавина и раних јутарњих мразева, а озбиљнијих захлађења и падавина током марта неће бити.

- Слаба и топла зима, мало снега, а гледајући мартовске температуре, далеко смо изнад просечних вредности. Од почетка марта ушли смо у рано пролеће, у коме и нема неких озбиљнијих захлађења. Велики је распон од јутра до поднева - каже Тодоровић.

За викенд захлађење

Метеоролог наводи да нас у петак чека један од топлијих дана, након чега следи пад температуре на просечне вредности.

Фото Милена Анђела

- Нема неких суштинских промена до краја марта. Ова киша није значајан догађај. Петак би био један од топлијих дана, у већини места од 18 до 23 степена, за викенд се очекује један мали пад температуре, па онда још један додатни пад када би било и кише, тамо негде 27. и 28. Али то је пад на неке просечне вредности од око 13 до 14 степени. Не назире се захлађење, већ супрутно томе температуре ће бити изнад просека - каже Тодоровић за "Прву".

Он истиче да и када буде било кише, биће умерена количина.

- Ако прижељкујемо кишу, морамо да чекамо мај или јун, када се јављају пљускови. То је карактеристика нашег времена. Мало снега има на планинама, скромно за овај део године. Отапање иде полако, али није немогуће да у вишим планинским пределима и у априлу падне снег. Али нема неких залиха снега, пролеће је пред нама, али почетком априла може бити јутарњег мраза - истиче метеоролог Тодоровић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС СУ ЛЕТЊЕ ЗАДУШНИЦЕ И ЦРВЕНО СЛОВО: Помолите се за претке и обавезно испоштујте овај обичај