"МЕДЕНО СРЦЕ ЈЕ УКУС КОЈИ МЕ ВЕЖЕ ЗА ДЕТИЊСТВО" Рецепте лепе Смедеревке Милице на Инстаграму прати више од 30 хиљада људи (ФОТО)

М.Стевановић

24. 02. 2023. у 21:30

КАДА је у периоду епидемије корона вируса, на свом личном профилу објавила фотографију припремљеног колача Милица није ни сањала да ће само две године касније хиљаде људи уживати у рецептима специјалитета које припрема, пратити је на мрежема и ишчекивати сваку нову објаву.

МЕДЕНО СРЦЕ ЈЕ УКУС КОЈИ МЕ ВЕЖЕ ЗА ДЕТИЊСТВО Рецепте лепе Смедеревке Милице на Инстаграму прати више од 30 хиљада људи (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Милица Кељевић, дипломирани гастроном из Смедерева, креатор је Инстаграм налога "Милица хомемаде", који, да се мало нашалимо, није за оне са слабијим срцем, нарочито ако сте гурман. Милицу и њен профил прати више од тридесет хиљада људи. 

Фото: Приватна архива

Од домаћих крофни, оџак колача и других специјалитета од теста, преко занимљивих предлога за слана јела, све до фантастичних кремастих торти и колача, међу рецептима лепе Милице, нема чега нема. 

- Фуд блог сам започела 2020. године, у току короне. Идеја је дошла скроз случајно, на свом личном профилу сам објавила слику неког колача, а потом су кренули упити за рецепт, тако да је одатле све кренуло - каже Милица за "Новости". 

Специфичну љубав према кувању развила је још као јако мала, па је са тим ускладила своје даље образовање и усавршавање:

- Љубав према кувању сам развила још као јако мала, након тога сам одлучила и да ћу се у том правцу школовати. И морам признати да стварно и данас уживам у томе, и кувам сваког дана. Чак се често шалимо како ћу вероватно када будем старија кувати по цео дан и скупљати људе да у тој храни и уживамо. Укус који ме веже за детињство је дефинитивно колач медено срце, један од првих које сам самостално направила и који и данас највише волим да поједем. 

Питали смо је и како изгледа ангажовање фуд блогера, да ли је то само осмишљавање и писање рецепата, или подразумева мало ширу интеракцију са пратиоцима, као и да ли су фуд блогери данас кувари или ту постоји нешто више. 

- Фуд блогери нису кувари, мислим да су то углавном људи који воле да кувају и уживају у лепо аранжираној храни, имају смисао за фотографију. Апсолутно има много више у тој интеракцији, то је једна велика заједница, где је потребно да вам људи верују, да увек могу да вам се обрате за све што им је потребно. Разлика између фуд блогера и кувара је велика, од начина рада, коришћења намирница, припреме. Људи често повезују та два занимања, пошто оба имају везе са припремом хране, али искрено сем тога апсолутно ништа није исто - истиче Милица. 

Милица радије припрема посластице и баш те рецепте више дели са својим пратиоцима, али лично више воли да једе слане специјалитете, па се онда и на профилу увек пронађе неки баланс. 

Тешко јој је да одговори који је њен омиљени слаткиш и шта највише воли да припрема: 

- Ово је толико тешко питање, пошто ја мислим да сваки дан имам другачији одговор на ово. Волим домаће торте, са печеним корама, мислим да ће ми то заувек бити фаворит, али не могу никако да искључим непечене торте или колаче са корицом од кекса... Јако тешко питање, стварно - каже Милица.

Када на профилима фуд блогера угледамо примамљиве фотографије сланих или слатких специјалитета може нам се учинити да то и није неки посао - нешто смо припемили и онда направили лепу фотографију. Међутим, није баш тако. 

- Овај посао изискује доста времена, људи често виде само финални производ и мисле да је све то јако лако, али заправо је доста захтевно, садржај треба да буде разнолик, фотографија треба да буде добра, а са друге стране треба да осмислите текст који ће разумети и неко ко кува свакога дана и неко ко први пут спрема тако нешто - закључује Милица. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ЗАШТО РОКФЕЛЕРОВИ ФИНАНСИРАЈУ САВУ МАНОЈЛОВИЋА: Фондација која промовише интересе Америке плаћа Крени-промени (ВИДЕО)