ОГЛАСИО СЕ СИН ГЕНЕРАЛА ВЛАДИМИРА ЛАЗАРЕВИЋА: Иако је свака прогноза неизвесна, у сигурним је рукама

Д. М.

08. 02. 2023. у 16:39

- МОЈ отац је стабилно, добро реагује на терапију али је свака прогноза код плућне емболије је неизвесна - изјавио је за “Новости” Милан Лазаревић, син генерала у пензији Владимира Лазаревића (73) који је синоћ хитно превезен из Ниша на Војномедицинску академију у Београд.

ОГЛАСИО СЕ СИН ГЕНЕРАЛА ВЛАДИМИРА ЛАЗАРЕВИЋА: Иако је свака прогноза неизвесна, у сигурним је рукама

Принтскрин ТВ Пинк

- Прегледало га је неколико специјалиста. Сутра се настављају дијагностички протоколи и терапија. Отац је свестан и можда мало уплашен због свега што му се издешавало протеклих 24 часа. Охрабрујем га да је у сигурним рукама - каже Милан који је један од најобих домаћих специјалиста трансфузиологије и хематомије.

Најмлађи од тројице Лазиних синова буквално је свом оцу спасио живот јер је у тренутку када су кренули симптоми био с њим у кући у Нишу.

- Срећом био сам с њим и одмах препознао симптоме јер је почео да се жали да га гуши. Одмах сам га одвео у нишки УКЦ где му је урађен скенер. Међутим, технички снимак није лепо успео. Без обзира на то што нисам имао потврду са скенера да је реч о емболији дао сам му терапију за акутну тромбозу и отишли смо у хитну службу на ВМА. Тамо је на скенеру потврђено оно чега сам се и плашио - емболија плућа - присећа је Милан кобних тренутака у којима је ипак сачувао присебност и успео да помогне свом оцу.

Иначе, генерал Лазаревић је пре годину дана преживео мождани удар. И тада као и сада цела Србија је била уз генерала који је због тога што је служио домовини прошао голготу Хашког суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (3)

Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“